реклама

реклама

Зразок сиру з торгової мережі на міні-виставці для журналістів. «Сир - сприятливе середовище для розвитку мікроорганізмів: як корисних, так і шкідливих. Тому він може бути джерелом захворювань», – повідомили фахівці.

Зразок сиру з торгової мережі на міні-виставці для журналістів. «Сир - сприятливе середовище для розвитку мікроорганізмів: як корисних, так і шкідливих. Тому він може бути джерелом захворювань», – повідомили фахівці.

Торік 58 % підприємств Черкащини не дотрималися стандартів під час виробництва продукції різних категорій. Саме такий високий відсоток організацій-порушниць від загальної кількості перевірених підприємств установили фахівці ДП «Черкасистандартметрологія». Про це 23 березня на прес-конференції повідомив директор підприємства Віктор Білоусов.

Загальна вартість перевіреної продукції становила 20,5 млн. грн. Завдяки здійсненим перевіркам удалося запобігти надходженню в торгову мережу неякісної продукції на суму 4,1 млн. грн.

Найбільшу частку неякісних продуктів, за словами Віктора Білоусова, було виявлено серед м’ясопродуктів, питної води тощо.

Так, протягом минулого року спеціалісти підприємства здійснили перевірку 17 суб’єктів господарської діяльності, що виробляють та постачають населенню області питну воду. Із них лише 8 підприємств здійснювали реалізацію питної води відповідно до вимог державного стандарту за показниками якості й безпеки. Відтак 81,7 % зразків питної води централізованих джерел постачання не відповідали стандартам.

Установлені вимоги не було дотримано в 93,7 % перевірених м’ясопродуктів, у 22,9 % зразків молокопродукції тощо.

У ході перевірки якості й безпеки хлібобулочних виробів, що виробляють 13 суб’єктів господарювання Черкащини, на трьох підприємствах було виявлено порушення стандартів (не відповідало нормам 31,6 % зразків продукції). За результатами перевірок, заборонено до реалізації 4 партії продукції й три види хлібобулочних виробів.

– Ситуація на споживчому ринку якщо й змінюється в кращий бік, то дуже повільно і в дуже вузькому секторі, – зазначив Віктор Білоусов.

Він також додав, що не всі підприємці мають можливість вкладати великі фінансові ресурси в контроль за якістю й безпечністю продукції, в оновлення й у навчання персоналу. Але це не може бути причиною для зниження якості продукції, що вони виробляють. Окремо Віктор Білоусов наголосив на ролі самих споживачів у захисті своїх прав.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100