реклама

реклама

Намет Штабу національного спротиву, який щойно намагалися встановити на Театральній площі Черкас опозиціонери, весь оточений міліціонерами. Про це повідомляє з місця події кореспондент «Прочерку».




Усередині кола – голова обласної організації «Батьківщина» Анатолій Бондаренко, депутат Черкаської міської ради Олександр Радуцький, «свободівці», керівник Черкаського УДАРу Віталій Іляшенко, представник «ОПОРИ» Сергій Варич та інші опозиціонери.

Олександр Радуцький каже, що намет встановлюється поза межами площі за пам’ятником Тараса Шевченка і дозвіл на це є.

Прес-секретар Об’єднаної опозиції Черкащини Тетяна Воронцова стверджує, що працівники міліції почали неправомірно перешкоджати опозиціонерам встановлювати намет, тому що жодних юридичних підстав для цього не мали.

За її словами, ухвала Черкаського окружного адміністративного суду про заборону з 26 листопада до 25 січня 2014 року пікетування, пішої ходи, демонстрацій, зборів на Соборній, «Дружбі народів», Театральній та Європейській площах має помилку у формулюванні, оскільки Театральна площа із 1991 року називається площею Тараса Шевченка.

– Відповідно не можна застосувати рішення суду, бо заборони встановлення наметів та зібрань на площі Тараса Шевченка немає. Ми роз’яснили судовим виконавцям, які на площі нам зачитували це рішення, що вони мають звернутися до судді, який ухвалював це рішення, щоб він прийняв окрему ухвалу або роз’яснення стосовно того, як судова служба має виконувати це рішення суду. Жодної ухвали чи роз’яснення суду в них немає. Вони керуються роз’ясненням міськвиконкому, що в 1991 році ця площа була перейменована на площу Тараса Шевченка. Але цей документ не має жодної юридичної сили в окремій ситуації. Тут може діяти тільки рішення суду або роз’яснення, – пояснює пані Тетяна.

Пані Воронцова пояснює: міліціонери стверджували, що охороняють громадський порядок, хоча самі ж грубо його порушували.

Крім того, прес-секретар опозиції бачила, як на площі з’явилися депутати Партії регіонів від міської та обласної ради.

– Я, зокрема, бачила голову фракції ПР у Черкаській міськраді Ігоря Мельникова. За квітковим наметом з’явився нібито екс-головний спеціаліст відділу вищої та професійно-технічної освіти управління вищої, професійно-технічної освіти та забезпечення фінансової діяльності департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Вадим Береза (пана Березу опозиція звинувачує в організації провокацій на мітингах, – ред.). Зрозуміло, що на площу після цього прийшли кілька провокаторів, яких ми вже бачили, тому впізнали їх. Свого часу вони загороджували вхід до обласної ради, перешкоджаючи депутатам потрапити на сесію, коли мав звітувати голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, – зауважує пані Тетяна.

Прес-секретар опозиції говорить, що ці люди почали шарпати намет, який представники опозиції намагалися встановити.

– Ми почали звертатися до міліції, щоб вона якимось чином їх нейтралізувала, однак правоохоронці не дуже реагували. Закінчилося тим, що кількох людей пов’язали і посадили в автобус, щоб повезти в райвідділ. Народного депутата, куратора Черкащини від «УДАРу» Ірину Геращенко також пошарпали, хоч вона і кричала, що вона народний депутат і демонструвала своє посвідчення, – відтворює події на площі Тетяна Воронцова.

Прес-секретар опозиції сподівається, що пані Геращенко, яка також поїхала з міліціонерами, з’ясує, яких людей повезли до правоохоронці: провокаторів чи, можливо, і представників опозиції.

– Дуже насторожує фраза, яку кинув представник міліції Ігор Новіков. За його словами, коли почалася штовханина, завданням міліції було затримати всіх і відвезти до райвідділу, щоб там з’ясувати обставини. Зрозуміло, що складається така ж ситуація, як і в Києві, – проводить аналогії із затриманнями мітингувальників у столиці Тетяна Воронцова.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #8 Черкасець 07.12.2013 14:21
Цитую Береза:
Пані Воронцова, якщо вам щось ввижається і кажеться, то краще в церкву сходіть!!!! А то ваші березофобські настрої до добра не доведуть!!!!!


Цілком зрозуміло до чого приведе вас ваша тулубофілія та януковоманія, що набувають загрозливої хронічної форми. Суспільство невдовзі надягне гамівну сорочку на таких хворих.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Береза 07.12.2013 00:11
Пані Воронцова, якщо вам щось ввижається і кажеться, то краще в церкву сходіть!!!! А то ваші березофобські настрої до добра не доведуть!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Фугас 06.12.2013 15:16
Судя по лицу Романыча, пиар ему дается тяжко :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Гонта - 2 06.12.2013 15:01
Анатолій Бондаренко працює в глибокому тилу! Йому дав завдання губер, стримувати опозицію на місцях!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Аналітик 06.12.2013 14:47
А Бондаренко це хіба опозиція?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 БАМ 06.12.2013 14:07
Ну так там Меля і Береза керували мєнтами. Во житуха настала, не мєнти бандюків сажають, а бандюки мєнтами керують.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 незнайка 06.12.2013 13:06
Снова бумажками бросаться в лицо будет? Есть решение суда и его теперь можно не выполнять?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 ПАЛАЦ МОЛОДІ 06.12.2013 12:44
ГЕТЬ СИСОЄ*ВУ!!!!!!! !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100