реклама
Sucurity Police

реклама

Презентація п’яти переможців Черкаського обласного туру всеукраїнського конкурсу «Нові імена України» відбулася 23 березня в експертному клубі CherkassyNewsTV. Головним предметом обговорення були не підсумки змагання, а «драма наших талантів».

За словами голови Черкаського обласного відділення Українського фонду культури Анатолія Волошина, в організації конкурси, який відбувається впродовж 15 років, є певні проблеми.

– Ми намагаємося витягти дітей із сіл. Але через відсутність коштів на дорогу приїхати на змагання можуть не всі. Крім того, я, ще будучи міським головою, був вражений, виявивши, що в одному місті платять за оренду залу. Тобто виступає школа і платить за оренду. Цього року було бажання провести відбір у Філармонії або у Драмтеатрі. І людей більше побачило б конкурс, і технічне обладнання тут краще. Я вийшов на обласну раду, надіслав офіційний лист, але, на жаль, зіткнувся з тією ж проблемою – платіть за оренду, – говорить Анатолій Борисович. – Для подібних змагань потрібно робити виключення, адже презентація наших учасників – це імідж області, її обличчя. Будемо добиватися того, щоб нам давали достойний зал і достойний інструмент. Бо той, на якому грали а обласній бібліотеці, – розлагоджений. Я свого часу подарував своє фортепіано у Художній музей, який і нині там стоїть. Можливо, хтось теж подарунок зробити захоче.

Викладач Черкаської дитячої музичної школи № 1 ім. М. Лисенка Юлія Хільченко поділяє думку Анатолія Волошина і з позиції педагога зазначає, що головне у будь-яких конкурсах – мати підтримку влади.

– Не можна економити на вихованні дітей. І не потрібно думати, як скоротити кількість годин, ставок. Усе впирається у фінанси. В інших містах України викладачам, які готують учнів-лауреатів, додають години. У Шостці, Полтаві зовсім інше ставлення, – підкреслює викладач Черкаської дитячої музичної школи № 1 ім. М. Лисенка Лідія Мусеровська.

Проте є речі, які існують усупереч усім зовнішнім чинникам – це талант молодих музикантів. Цьогоріч у фіналі всеукраїнського конкурсу (який відбудеться у Києві 12-15 квітня) візьмуть участь п’ять юних черкасців: Катя Багреєва, 11 років, сопілка, учениця Черкаської дитячої музичної школи № 5, клас Юрія Миколайовича Павленка; Катя Борисюк, 10 років, народний вокал, учень Черкаської дитячої музичної школи № 1 імені Миколи Віталійовича Лисенка, клас Юлії Борисівни Хільченко; Євген Журкін, 13 років, скрипка, учень Черкаської дитячої музичної школи № 1 імені Миколи Віталійовича Лисенка, клас Ольги Карпівни Горбу нової; Андрій Мішин, 9 років, фортепіано, учень Черкаської дитячої музичної школи № 1 імені Миколи Віталійовича Лисенка, клас заслуженого працівника культури України Тетяни Олексіївни Сергєєвої; Поля Осипенко, 14 років, народний вокал, учениця учень Черкаської дитячої музичної школи № 1 імені Миколи Віталійовича Лисенка, клас Лідії Олексіївни Мусеровської.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Саша 24.03.2011 12:45
А Отрешко за концерт вроде не платил..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100