реклама

реклама

Черкаські обласні організації політичних партій та громадських організацій і об’єднань, які є в опозиції до нинішньої влади, створили Раду опозиційних сил Черкащини. Про це «Прочерку» повідомив координатор Ради, голова обласної організації УНП Леонід Даценко.

Угоду про створення Ради підписали: Черкаські обласні організації УНП, НРУ, Партія пенсіонерів, «Собор», «Батьківщина», «За Україну», «Реформи і порядок», Українська національна асамблея, партія Екологія і соціальний захист, «Просвіта», Всеукраїнське об’єднання ветеранів, ГО «Воля», ГО Українська народна молодь, ГО Центр медіаініціатив, Асоціація органів самоврядування населення, ВГО «Спілка власників житла України».

Згідно Угоди, діяльність Ради опозиційних сил Черкащини здійснюється в правовому полі, визначеному Конституцією України, базується на засадах відкритості, координації дій, рівноправного партнерства та відмови від взаємопоборювання.

– Наше головне завдання – показати, що нинішня влада минуща, рано чи пізно прийде нова українська народна влада. Ми відстоюватимемо основоположні принципи свободи і гідності громадян, захист політичних, соціально-економічних, національно-культурних прав та інтересів жителів Черкаської області, – заявив Леонід Даценко.

Рада опозиційних сил Черкащини бере на себе зобов’язання координувати діяльність організацій, які підписали згадану Угоду, проводити спільні публічні акції, заходи, виступати із спільними заявами, зверненнями тощо; проводити узгоджену діяльність в органах місцевого самоврядування, створювати в місцевих радах спільні депутатські групи опозиційних сил; дотримуватись принципів взаємопідтримки та взаємоповаги.

Рада опозиційних сил Черкащини також обрала Обласну опозиційну українську народну адміністрацію, як постійно діючий координаційний орган. Цю адміністрацію очолив Леонід Даценко.

Кістяк опозиційної адміністрації складають: Микола Булатецький, депутат Черкаської міської ради із фракції «Батьківщина»; Валентина Коваленко, депутат Черкаської обласної ради, також із фракції «Батьківщина»; Олена Фещенко, голова обласної «Просвіти»; Юрій Громовський, депутат обласної ради, який представляє Народний рух України; Юлія Сакун, головний редактор газети «Нова молодь Черкащини»; Василь Миколенко, голова черкаської міської Асоціації органів самоорганізації населення; Андрій Скрипка, голова обласної організації УРП «Собор»; Володимир Мамалига, депутат міськради, директор телекомпанії «Антенна+» та Віталій Коваль, голова обласної організації «За Україну».

Опозиціонери, що підписали Угоду, закликають й інших активних людей підписуватись під нею.

реклама

Коментарі  

 
+10 #23 Нетолерантний 28.03.2011 12:07
Довго уникав цієї теми, але Ви, Сірко її все ж зачепили, а тому хотілося б поставити точки над "і". Про які походи "Свободи" на акції УНП Ви кажете, якщо УНП своїх акцій практично не проводить? Навпаки, УНП постійно порожньо піариться на свободівських акціях, жодним чином не беручи участі у організації таких заходів. Натомість виводить кількох своїх партійців та виносячи вдвічі більше прапорів (певно по два їх тримають). Я вже не згадую передвиборчу газету Даценка, де він красується на якійсь акції на фоні свободівських прапорів та підписує нижче, що УНП провела цю акцію. І таких прикладів безліч. Перераховувати їх немає сенсу, зважаючи на низьку довіру українців до цієї політичної сили. Сірко, Ви й справді вже трохи підморили своїм УНП. Якби Ви так активно працювали для перемоги над антинародною системою, як трудитеся в інтернеті - була б підтримка і Вашому УНП.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #22 Слободян 28.03.2011 10:31
Сірко надоїв ти вже своїм УНП. Було 0%, і буде 0. Свобода креативна, цікава. А УНП зі стомленим Зайцем, та нардепами тушками нікому не цікаве. Нажаль для тебе друже
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #21 Sirko 27.03.2011 20:42
Та свободівцям просто з Києва не дозволили вступать в будь-які об`єднання, от і вся патетика про "поганих" правих. І ще дуже цікаво, чого ж то "Свобода" ходить на акції з УНП, якщо вони такі антиукраїнці і запроданці? Та якби на Даценка справді був хоч якийсь компромат, то Тулуб вже його вивернув би назагал. А то тільки "аморалку" за еротичну збірку і можуть пришить. Значить більше немає аргументів, як і в тих, хто постійно переймається позицією нардепів з УНП. До речі, для Черкащан з тієї команди найближчий Іван Заєць. До нього питання є? Немає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #20 Нетолерантний 26.03.2011 22:51
Я не знаю, кого і куди посилав Даценко. То справа партійної дисципліни УНП. Я знаю одне - якщо вже керівництво партії антиукраїнське, - то і в регіонах партійці такі ж. Інакше, вони б не перебували в цій партії. Чесні люди, принаймні, так мають робити. Об'єднуватися з кимось для задоволення чиїхось амбіцій - порожня річ, бо не має сенсу. Коли "Свобода" і УНП разом виходять на пікет - оце і є об'єднання. Декларативність "угод" нічого не дає. Працювати треба більше, доносити до людей правду, шукати однодумців, а не гадити на "Свободу". Звикли у віртуальному світі воювати із націоналістами. Віртуальна війна - не благородна :sigh:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #19 Sirko 26.03.2011 14:38
От якби всі праві так далеко послали своїх київських вождів, як це зробив Даценко, було б більше толку. Та й потім, чого наші голови завжди на Київ повернуті? Якби ми тут самі об`єднались, а не з`ясовували між собою стосунки, то й у Києві Тягнибоки з Яценюками ніде б не ділись. І хіба то Даценко з Булатецьким У Верховній Раді чудять? А якщо хтось з їхніх колег по партіях, то хіба це вже однозначно означає, що вони також продажні? Треба дивитись на їхні вчинки, а зараз вони роблять загальноукраїнс ьку справу, і замість того, щоб придумувать їм вади, приєднуйтесь до них, зробіть теж хоч щось, і виграють усі, бо ворог сьогодні у всіх один. А потім партійці самі розберуться і з Костенками, і з Яценюками.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #18 Нетолерантний 25.03.2011 22:26
У тім то й річ, що УНП на Черкащині не має суттєвих дій та впливу, немає навіть інтересу до себе, окрім слів, а у Верховній Раді нардепи від УНП проводять антиукраїнську діяльність, голосуючи за антинародні рішення. Ніхто ні на кого не киває - просто називаємо речі своїми іменами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #17 Sirko 25.03.2011 14:12
Ну, добре, якщо ці погані, то де кращі? Сидять по кухнях і сварять владу, засьорбуючи прокльони гарячим чаєм? Та й потім, Європі всі поважні політичні сили періодично потрапляють в опозицію, он у Великобританії при Тетчер ліберали 20 років в опозиції були, але, зрештою, настав час, коли суспільство втомилось від волюнтаризму і забажало змін. То що ж в опозиційності ганебного? Вони ж пропонують своє бачення розвитку України, а не повне демонтування демократії і знищення держави. А на київських вождів нехай "Свобода" киває.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #16 Моня 25.03.2011 13:36
А что это так сине...... встрепенулись? Простая пиар-акция угнетенного уродами народа. Какая разница, как это называется и кто туда входит? Главное - начать объединятся, а потом уж посмотрим, что с этой властью делать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #15 mak 25.03.2011 13:32
Такое громкое название статьи!Я думала правда у Тулуба появился конкурент.А это - Доценко... Чи не губернатор.ха-ха!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #14 Mikl 25.03.2011 12:05
Пустозвони. Що вони зробили корисного? Вони весь час знаходились в опозиції до будь-якої влади. Що комуністи, що ця гоп компанія однакові нероби і балаболи. Але відзначаю, що гоп компанія активніша і веселіша.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100