реклама

реклама

canada До Громадянської мережі ОПОРА сьогодні близько 14.00 звернулись міжнародні спостерігачі з Mission Canada (Канадська місія спостерігачів за виборами). Їм погрожували розправою за те, що вони виконували функції спостереження, інформує Сергій Варич,координатор виборчих программ Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області.

Одна з голів ДВК в місті Черкаси повідомила міжнародних спостерігачів, що в будівлі так званого «Політпросвіту», що на вулиці Байди Вишневецького, 17, викликають членів ДВК і проводять якийсь тренінг. Спостерігачі прибули до приміщення і побачили в холі близько 200 чоловік різного віку та статі, яких викликали по кілька осіб в кабінети по черзі, називаючи номери. Вони заходили, і виходили через певний час, потім викликали наступних.

Коли канадські спостерігачі увімкнули фотоапарат і це помітили в будівлі, їм сказали піти звідти. На що спостерігачі зауважили, що це частина виборчого процесу і за законом України міжнародні спостерігачі мають право перебувати. Спостерігачам знову сказали забратися геть і погрожували розбити фотокамеру, якщо вони не підуть.

Довідка. Mission Canada буде здійснювати моніторинг у всіх п’яти округах, в яких проводяться повторні вибори в Україні. Сфера компетенції Mission Canada – спостерігати, фіксувати та звітувати про те, чи вибори справді відображали демократичне волевиявлення українських виборців. Обов’язок спостерігачів за виборами полягає у тому, щоб спостерігати, фіксувати та звітувати про виборчу кампанію у відповідності до визначених міжнародних стандартів та передових практик, при цьому жодним чином не втручаючись та не перешкоджаючи виборчому процесу.

реклама

Коментарі  

 
-2 #3 Ковпак 15.12.2013 10:00
На сайті ЦВК відсутня постанова про реєстрацію офіційних спостерігачів від Mission Canada. Ще одні самозванці? :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Черкасець 15.12.2013 00:02
Муля и его последователи никак не унимаются. Уже через месяц, вдохновитель этих тупых идей будет искать пути, чтобы загладить свою вину, но, уверен, лагерь - путь который придется ему пройти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Черкаси 14.12.2013 18:57
вибори вже почались, ПРетенданти звіріють...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100