реклама

реклама

У Черкасах кожен заклад торгівлі та сфери послуг протягом поточного року має погодити із виконкомом свій режим роботи. Такі зміни до правил благоустрою міста затвердила міська рада. Черкаси – перші в Україні розпочали цю практику. Відтепер, аби отримати  документ на погодження встановлення режиму роботи у нічний час, у закладів, які розташовані у житлових будинках, має бути висновок санітарно-епідеміологічної служби про відповідність об’єкта гігієнічним нормативам шумових параметрів. Про це повідомляє прес-служба МВК.

На нещодавній сесії міськради директор департаменту економічної політики та розвитку Черкаського міськвиконкому Павло Карась запевняв, що затвердження режиму роботи закладів торгівлі та сфери послуг захищатиме права мешканців будинку

На нещодавній сесії міськради директор департаменту економічної політики та розвитку Черкаського міськвиконкому Павло Карась запевняв, що затвердження режиму роботи закладів торгівлі та сфери послуг захищатиме права мешканців будинку

Відповідно до цих змін до закладів торгівлі та сфери послуг, які не отримали документ про встановлення режиму роботи або не дотримались уже встановленого їм режиму, застосовуватимуть штрафні санкції. Розмір штрафів для таких порушників становитиме від 850 до 1700 гривень.

– Спочатку муніципальна інспекція попередить кожного підприємця про необхідність погодити свій режим роботи. І лише через місяць після попередження зможе перевірити наявність або відсутність цих документів та проконтролювати можливу невідповідність режиму роботи, – розповідає директор департаменту економічної політики та розвитку Черкаського міськвиконкому Павло Карась. – Розмір штрафу визначатиме вже адміністративна комісія.

За словами Павла Карася, процес погодження режиму роботи розпочався. На сьогодні десята частина міських закладів уже отримали документи. Щодня готується близько 10-15 погоджень.

Цю процедуру має пройти кожен заклад, незалежно від того, де він розташований та в який час працює. Висновок санітарно-епідеміологічної служби про відповідність об’єкта гігієнічним нормативам шумових параметрів має бути лише у тих закладів торгівлі та сфери послуг, які працюють у житлових будинках у нічний час.

Документ про погодження встановлення режиму роботи видається безкоштовно на шостий робочий день від дати подання заяви суб’єктом господарювання через Єдиний дозвільний центр при міськвиконкомі.

Додаток:

Ознайомитись із порядком встановлення режиму роботи можна на сайті міської ради за адресою http://rada.ck.ua/index.php?page=vokonkom (рішення міськвиконкому № 98 від 02.02.2011).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100