реклама

реклама

Черкаська влада прогнозує зростання тарифів на послуги КП «Черкаситеплокомуненерго» і боїться, щоб це не закінчилося соціальним вибухом. Міський голова називає як політичні, так і економічні причини, що призвели до цього.

– Торік у грудні влада міста прийняла рішення про передачу в оренду комунального підприємства «Черкаситеплокомуненерго»… Але це рішення зараз немає юридичної сили, бо оскаржується прокурором міста у різноманітних інстанціях…, – повідомив Сергій Одарич під час сесії міської ради 22 липня. – Такі дії призвели до блокування залучення коштів і інвесторів на підприємство. Це примушує нас працювати в новому опалювальному сезоні виключно на газу, вартість якого зросте в Україні з 1 серпня на 50% і з першого січня наступного року ще на 50%.

Міський голова повідомив, що вже зараз ведуться роботи по перерахунку тарифів.

– А от Черкаська ТЕЦ надаватиме тепло для населення значно дешевше (за рахунок використання альтернативних джерел тепла, наприклад, вугілля), ніж «Черкаситеплокомуненерго». Я не знаю, чим це може скінчитися. Боюсь, щоб не закінчилося соціальним вибухом у місті. Адже половина жителів міста платитиме менше на 10-15%, а половина – більше, – говорить Сергій Олегович.

На думку міського голови, покращити роботу "Черкаситеплокомуненерго" може нове "ефективне керівництво".

– 29 липня закінчується контракт у теперішнього директора підприємства. Я повідомив йому, що не маю наміру продовжувати цей контракт. Я з повагою ставлюся до нього, як до інженера, але як до менеджера, маю до нього претензії, – зазначив Сергій Одарич. – Ви ж погляньте, ми щороку розглядаємо питання, яку чергову дотацію надати цьому підприємству. Наша постійна комісія з питань бюджету доповідала, що за останні десять років ми влили тільки з міського бюджету у це підприємство 125 млн грн. у вигляді прямих дотацій і звільнень від сплати податків і зборів… Уже протягом останніх років тепло для третьої групи споживачів продається Черкаською ТЕЦ по 360 грн. за гігакалорій а "Черкаситеплокомуненерго" – по 590. От вам ефективність керівництва і роботи.

Нині ж, за словами мера, в "Черкаситеплокомуненерго" проводяться планові ремонти тепломереж, оскільки після суворої зими вони дуже зношені. "Тому ми десь на 2-3 тижні відстаємо від виконання планових робіт. Та це стосується не лише мереж "Черкаситеплокомуненерго", а й магістралей, що перебувають на балансі Черкаської ТЕЦ", – додав Сергій Одарич.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100