реклама

реклама

Земельну ділянку біля села Руська Поляна Черкаського району, де знаходиться черкаське сміттєзвалище, буде повернуто комунальному підприємству «Черкаська служба чистоти». Нині, відповідно до розпорядження губернатора від 2003 року, ця земельна ділянка перебуває в користуванні приватної структури. Передача згаданої території комунальному підприємству дасть можливість черкаській владі розпочати там будівництво нового полігону твердих побутових відходів.

– У п’ятницю ми спільно з губернатором Сергієм Тулубом відвідали полігон твердих побутових відходів. Нарешті дані доручення відповідним службам Черкаського району (на території якого знаходиться сміттєзвалище) і облдержадміністрації впродовж двох тижнів врегулювати питання, скасувати розпорядження голови ОДА про відведення земельної ділянки приватній структурі, – повідомив сьогодні на прес-конференції міський голова Черкас Сергій Одарич.

Після того, як міська влада Черкас отримає земельну ділянку, розпочне там будівництво 4-ї черги полігону.

– Але, безумовно, для початку будівництва необхідно мати оформлені документи на користування земельною ділянкою, – зазначив Сергій Олегович. – Накопичення ж сміття на діючому полігоні ми можемо проводити до вересня-жовтня. Більше вже не буде місця. Ми й так упродовж 2009-2010 років наймали техніку в Запоріжжя для утрамбування існуючого сміття. Однак все одно восени площ і можливостей для захоронення сміття не залишиться. З 20 гектарів землі, у нас освоєно 8. Тому ми цього року збираємося споруджувати додаткові потужності.  Плануємо протягом місяця вирішити всі земельні питання, узгодити проект і у травні-червні приступити до будівельних робіт, щоб в жовтні-листопаді почати вже використовувати цей об’єкт, - зауважив Сергій Одарич.

реклама

Коментарі  

 
+8 #1 ANNA 28.03.2011 16:22
Весь світ відмовляється від захоронення відходів, а ми витратим ще декілька мільйонів і побудуємо замість сучасного сміттєпереробно го заводу ще одне сміттєзвалище, якого вистачить на якихось 10 років. А тоді ще одне.... І так доки вся область не перетвориться на один великий смітник......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100