реклама

реклама

Серед черкаських ям на сайті 4road.net є фото ділянки дороги по вул. Леніна навпроти школи №17

Серед черкаських ям на сайті 4road.net є фото ділянки дороги по вул. Леніна навпроти школи №17

Громадський портал контролю за якістю та ремонтом доріг 4road.net надіслав мерам 32-х українських міст рекомендовані листи, у яких керівництво порталу запропонувало керівникам міст допомогу громадськості в контролі за станом і ремонтом доріг. Серед міст-адресатів є і Черкаси.

«Ні для кого не є таємницею той очевидний факт, що вулиці міст України вже давно не відповідають не тільки вимогам ДСТУ 3587-97 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці і залізничні переїзди..», але і всяким нормальним людським уявленням про якісну рівну дорогу. Абсолютно неприйнятною є, також, якість ремонту дорожнього покриття, що проводиться щороку... Головною причиною жахливого стану дорожного полотна, на думку більшості наших користувачів та фахівців, є корупція та безлад у сфері керування дорожнім господарством», – пише у листі до мерів міст керівник громадського інтернет-проекту 4road.net Сергій Дубенко.

«Наш портал, поставив своєю за мету добитися принципового поліпшення поточного стану доріг України. І єдина дорога, яка може привести до цього, – встановлення суспільного контролю за станом доріг, тобто надання можливості БУДЬ-ЯКОМУ громадянинові України, користуючись мережею інтернет, робити фіксацію порушень у сфері якості доріг і їх ремонту, і оперативно і відкрито доводити її до компетентних органів і посадових осіб», – йдеться у листі.

Для досягнення цій мети інтернет-проектом сформульована власна стратегія боротьби за якісне поліпшення стану доріг:

1) Фотофіксація порушень.

Чому до цих пір дорожні чиновники уникають покарань, хоча відсоток «відкоту» за дорожній ремонт досягає 30-40 % від загального кошторису робіт? Відповідь очевидна: ніхто не скаржиться! А якщо хто і побажає написати скаргу на стан доріг, що до цієї скарги він може зараз прикласти? Фотографії доріг до і після їх ремонту в даному випадку будуть достатнім і переконливим аргументом на користь перманентних порушень ДСТУ та інших стандартів при здійсненні дорожнього ремонту. Тому на сайті і проводиться постійне поповнення бази даних поганих доріг. Також дуже і дуже поважно фіксувати на фото результати дорожнього ремонту!

2) Написання скарг, інформаційних запитів і листів в уповноважені органи.

До сьогодення на адресу організацій, відповідальних контролювати стан доріг, приходили нікчемно мало листів і скарг на якість дорожнього покриття. Можна корінним чином змінити цю ситуацію, виклавши на нашому порталі готові шаблони таких листів, реквізити тих, на кого їх слід відправляти, а також автоматизувавши електронну відправку таких звернень на нашому сайті. На наше щастя, існує величезна кількість органів, здатних реагувати на подібні скарги і звернення, і які, по їх же визнанню, охоче будуть це робити, притягуючи до адміністративної і кримінальної відповідальності винних. Серед таких органів: ДАІ, КРУ, прокуратура та ін.

3) Вимоги зробити прозорою і максимально доступною будь-якому громадянинові України інформацію, що стосується ремонту доріг, включаючи: вартість робіт, реквізити підрядчиків і організаторів виконання робіт, умови договорів на ремонт дороги (особливо цікавий розділ «гарантії якості виконання»).

Оскільки інформація про те хто, за якою ціною, коли ремонтував дороги і чи гарантував якість їх ремонту не є комерційною або державною таємницею, її здобуття є законним правом будь-якого громадянина і організації України. Адже мова йде про витрачання бюджетних, тобто спільних, коштів. А заховання цієї інформації повинне переслідуватися згідно із законом за здійснення корупційних дій.

4) Вимога усунення порушень ДСТУ при здійсненні дорожнього ремонту, а також притягнення до адміністративної, кримінальної і матеріальної відповідальності винних посадових осіб, відповідальних за дорожній сектор, і виконавців дорожнього ремонту.

Дана вимога, на думку керівництва порталу, вінчатиме зусилля в боротьбі з українською дорожньою мафією і буде показником того, наскільки ефективними були дії на систему корупції і крадіжки на дорогах. На сайті будуть також постійно викладатися запити і скарги, а також відповіді посадових осіб і відповідальних організацій.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #4 Володимир Бесараб 30.03.2011 23:12
В усьому цьому безладі із дорогами, найбільше обурює коли маневруючи між вибоїнами бачиш на обочині машину ДАІ з "господарями" доріг із полосатою ложкою. Тому є ще одна пропозиція - заборонити ДАІшникам зупиняти авто в межах 500 метрів від будь-якої вибоїни.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Санитар 30.03.2011 14:40
Пора уже перекрывать дамбу, дороги Киев-Одесса, Киев-Золотоноша-Днепропетровск.. по другому власть в Киеве Черкассы не услышит. В ином случае на следующий год дорог не будет вообще
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Україна 30.03.2011 13:56
Про які "гарантії якості виконання" може йти мова коли серед зими по маршруту пересування губера топилося тонни асфальту,щоб тільки догодити.Певна ж річ він же не може їхати по ямах і нічого,що це наші з вами податки бездарно змарновані.Чи губернатор сліпий,чи йому так зручно?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Oselok 30.03.2011 13:37
Одарич сповідує іншу філософію - все добре робить тільки приватний бізнес.
Він ніколи не контролює нікого і нічого,просто ліквідовує стару структуру,яка його чимось не влаштовує і створює нову.Новій довіряє без перевірок і контролю.
Це стосується всього,що він робить.
Іншим він не буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100