реклама

реклама

Вивчати башту Шухова, що на території КП "Черкасиводоканал", будуть дослідники міжнародного наукового проекту. Із проханням про сприяння їхній діяльності до директора Водоканалу звернувся керівник проекту – професор, доктор Манфред Шуллер (Технічний Університет Мюнхена) та Посольство Федеративної Республіки Німеччина.

"Хочу висловити Вам наперед вдячність Посольства та свої сподівання, що знайомство Ваших фахівців та учасників вищезазначеного проекту буде корисним для обох сторін", - зазначено у листі Посольства Німеччини в Україні.

Планується, що група дослідників завітає до Черкас у травні-липні цього року і протягом 2 тижнів проводитиме деформаційні заміри і складатиме документацію конструкції башти. Організацією досліджень займатимуться док. арх. А.Кутний з Технічного Університету Мюнхена і арх. А.Трегубов.

- Долучитися до подібної міжнародної роботи – велика честь. Ми із задоволенням сприятимемо роботі учасників цього проекту, - говорить Сергій Овчаренко, директор КП "Черкасиводоканал". - Сподіваємося, вивчення нашої гіперболоїдної башти допоможе реалізації цього міжнародного проекту.

Німецько-австрійсько-швейцарський проект "Легкі металоконструкції В.Г.Шухова" присвячений вивченню творчої спадщини великого російського інженера Володимира Шухова і фінансується Німецьким дослідницьким фондом (DFG), австрійським фондом сприяння науковим дослідженням (FWF) і швейцарським національним фондом (SNF). Участь у проекті беруть Університет Інсбрука (Universität Innsbruck), Технічний Університет Мюнхена (TU München) і Федеральний Інститут Технологій Цюріха (ETH Zürich). Партнерами є Московський Державний Будівничий Університет і Нижегородський Державний Університет Архітектури і Будівництва

Довідка: Гіперболоїдна башта інженера Шухова у Черкасах побудована у 1914 році. У грудні 1944 року фашисти, відступаючи з міста, зруйнували її. Повністю відбудована у листопаді 1949 року. Нині це унікальна пам'ятка архітектури. Таких башт у світі залишилось не більше 20 із більш як 200, побудованих В.Г.Шуховим.

Про це повідомляють у прес-службі КП "Черкасиводоканал".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100