реклама

реклама

"Свій до свого, щоб поцупити чуже" – продoвження серії викривальних публікацій «Вся королівська рать» про оточення голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба.

Отже, про лісові діла та дива на Черкащині. А звідки інформація? У Державному комітеті лісового та мисливського господарства натрапив на цікаві документи. Та ще – люди повідали.

Який же народ мудрий та видющий. Як чітко сказав він про лісівників (а про них і мова). Приходить кандидат на лісника і каже: а що я у вас зароблю? У відповідь чує: під липою стоять валянки, а на дубові висить кожух. Перший місяць не побачив ні валянок, ні кожуха. Прийшов і знову питає: чому ж нема? А йому кажуть – пильніше придивися. Придивився пильніше, і побачив. Не тільки валянки та кожух, а й черевики на вихід. Інший кандидат на лісника дивувався: то тут ще й гроші платять?! А Петро І на всі віки сказав: «Лесники – народ вороватый».

Про підкилимову кадрову чехарду

Загалу відомо, що начальником Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства після Анатолія Карпука став Іван Шиятий. Підкилимова кадрова чехарда відома мало кому. Певний час начальником управління працював Станіслав Овчаренко, колишній заступник черкаського міського голови Володимира Олійника. Правда, ні на роботі, ні в інших установах цього начальника не бачили й не чули. Згодом портфель підхопив майбутній заступник черкаського міського голови Сергія Одарича Андрій Дзюба. Чи на жаль, чи на щастя цього начальника теж ніхто не чув і не бачив. Але на його золотий вік керування припадає реорганізація управління, в якому до лісового додається мисливське господарство. Тодішній голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Черевко не захотів бути спостерігачем за чехардою і покликав до себе Івана Шиятого – депутата черкаської обласної ради від Соціалістичної партії України, досвідченого лісівника – колишнього лісничого Дубіївського лісництва і тодішнього директора ДП Черкаське лісове господарство. Розмова була короткою, але наснаженою: Івану Васильовичу запропонували стати начальником обласного управління лісового господарства, Іван Васильович не відмовився.

Cherklis До пори до часу все було добре. Вітри то гнули верхівки дерев, то вщухали. Але налетів політичний вітер. До керма влади по всій вертикалі і горизонталі, паралельно і перпендикулярно стала владарювати Партія регіонів. І об’єктивно, і суб’єктивно Іван Шиятий вже не вписувався у формулу цієї влади. Як людину можна вигнати з роботи? Звісно, спочатку треба залякати, а потім начебто пом’якшати і запропонувати написати заяву за власним бажанням. Так і робили. Але Іван Шиятий не ликом шитий. Свій підпис на «потрібних» паперах він категорично відмовлявся ставити. Тоді, користуючись відсутністю І.Шиятого на роботі, підписи ставили інші. Повертався Іван Васильович і в крик – що це тут натворили! А йому у відповідь: земля, тобто ділянка лісу, виділена, але ти не переживай, твого ж підпису немає. Обіцяю, що список тих виділених ділянок запропоную пізніше. А про деякі вибрики нинішньої влади можу і зараз. Суцільної заміни кадрів нижчих щаблів (як у лісі суцільної рубки) не відбулося. Навіщо тягнути нових своїх? Адже є свої та випробувані. От тільки вони відсиджувалися на лікарняних, поки «не з’їдять Шиятого». Досиділися, пробив їхній час і поновилися. Їх список: директор ДП Черкаське лісове господарство Андрій Пустовіт, лісничі Іван Бас, Микола Бас, Віктор Максимчук. І розпочалася відкрита кадрова чехарда. Андрій Пустовіт з першого дня став звільняти неугодних лісничих, які були призначені згідно чинного законодавства, а призначати відданих з мовчазної згоди нового начальника управління Юрія Кошина. Так було звільнено трьох лісничих: Р.Фендюра, В.Стріху, В.Фіалковського і шість майстрів лісу. Лісничими без погодження та затвердження знову стали згадувані Іван і Микола Баси та Віктор Максимчук (останній пробув на лікарняному до виходу А.Пустовіта, уникаючи провини за самовільну вирубку 96 сосен).

Отже, повернулися свої і керують, як Муамар Кадафі Лівійською Джамахарією.

Повернулися і кермують. Ліворуч та праворуч

Ось переді мною документ. В ньому значиться, що в 64 кварталі Дахнівського лісництва передбачено вибіркову санітарну рубку на 37 сотках. У натурі суцільна, а пеньки засипані піском і то там, то тут, зеленіють ялинки. Я не ясновидець, але фундаментальна огорожа по сусідству з винищеною лісовою ділянкою навколо обійстя генерального директора Національної горілчаної компанії, депутата обласної ради Миколи Бабича на щось таки натякає. Натяки натяками, а те, що дозволив прокрутити цю «операцію» саме Андрій Пустовіт, факт достеменний. А до цього факту є ще й такі. Вказану площу було виділено колись директору Андрію Пустовіту та головному економісту Ліні Гончаренко. А потім нотаріально перепродано. Та що там 37 соток! Зараз я вам повідаю про 37 гектарів. Саме вони з легкого підпису Андрія Пустовіта під актом обстеження дали можливість стати власністю досить відомому на Черкащині «зубру», який «загриз» не тільки «Світанок», а й навколишні ліси. В акті обстеження начебто все так. Але землі стали «лисими», хоча вкриті лісонасадженнями. Лише штрихом нагадаю про безвідсоткові кредити наближеним до Андрія Пустовіта людям на купівлю автомобіля за рахунок Держлісгоспу.

Сергію Борисовичу! Не дивуйтеся, що звертаюся до Вас! Бо таки свита робить короля. Так от, дружину пана Юрія Кошина «зробили» четвертою секретаркою пана директора Пустовіта на 0,25 ставки. Але саме цій, такій потрібній жінці, ДП Черкаське лісове господарство, тобто Андрій Пустовіт придбав у Черкасах квартиру за 600 тисяч гривень без належного оформлення.

Звісно, знаю більше, ніж написав. Але ще не вечір.

Олексій Малиновський,
Народний депутат України IV, V скликань

 

реклама

Коментарі  

 
+18 #12 Боягуз 09.04.2011 11:33
Аудит засвідчив, що органами виконавчої влади, усупереч чинному законодавству, упродовж 2007-2010 рр. приймалися рішення щодо вилучення земельних ділянок Державного підприємства «Черкаське лісове господарство». Усього було вилучено 6,7738 га земель лісогосподарськ ого призначення. Варто зазначити, що земельні ділянки відводилися для будівництва та обслуговування житлових будинків за рахунок лісів І групи, тоді, як, відповідно до законодавства, зміна цільового призначення земельних лісових ділянок провадиться переважно за рахунок площ, зайнятих чагарниками та іншими малоцінними насадженнями. Таким чином, вилучення земель у державних лісогосподарськ их підприємств не сприяло досягненню оптимального рівня лісистості області, а Державне підприємство «Черкаське лісове господарство» втратило площу лісів І групи, на якій могло б здійснювати лісогосподарськ у діяльність.Оце так володарював цей горе-керівник Іван Шиятий,
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #11 Бровко 08.04.2011 19:39
Пане Малиновський пан Іван такий "жирний", що його зїсти не можливо. Навідміну Шиятий зїв свого вчителя Анатолія Карпука і рахував що Боженька не побачив...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+36 #10 Боягуз 04.04.2011 09:42
А де сьогодні працює цей ........пан Іван Шиятий....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+41 #9 Плюшкін 01.04.2011 14:27
Чим мені подобався пан Іван...., то тим що йому попадаось під руи він все тягнув додому, і дуже полюбляв американську валюту, без якої він жити не міг,без цих грошових знаків так просто до нього (в лісове господарство) не можливо було потрапити на роботу а то що любив випити і за себе і за "того парня", то це всім відомо, бувало приходив на роботу весь синій...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Україна 01.04.2011 14:23
Цитую Прокурор:
Так так, оце так справи, щось тут брехнею тхне! Хто скільки брав і кому давав я знаю. І скоро вжучу.

То може ти й банкував?Раз знаеш скільки й кому! :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+42 #7 Стріха 01.04.2011 09:41
Мені не зрозуміло, навіщо пан Малиновський пише не правду. Я був звільний при пану Шиятому, в звязку з виходом на пенсію, при цьому мені було присвоєно заслуженого лісівника. А до того що пан Карпук був господарником я відповідально підтверджую що це так, це був спеціаліст вищого гатунку, дай Шиятий не погано розбирався в лісовому господарству, але в нього була одна не гативна вада, вже дуже часто він заглядав в стакан, одним словом був любителєм цього зеленого змія, а так ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-35 #6 Прокурор 01.04.2011 08:02
Так так, оце так справи, щось тут брехнею тхне! Хто скільки брав і кому давав я знаю. І скоро вжучу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+50 #5 Просто було б логічно 31.03.2011 13:57
Просто варіант повернення із Боярки в Черкаси Анатолія Карпука був би самим логічним і справедлевим, тому що цей господарник дуже багато зробив для Черкащини. Доречі,а чому пан Малиновський не нацарапав скількох Іван Шиятий зїв людей і скільки він брав за те щоб поставити на посаду?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 петя 31.03.2011 11:46
Дзюба був точно, я ще в нього в кабінеті колись був.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+56 #3 Просто знаю 31.03.2011 11:08
ффа чому Малиновський ненацарапав в своєму очерку скільки "соціаліст" Іван Шиятий за час свого володарювання побудував собі і своїм дітям віл,чому він не написав як той людину без досвіду тобто свою доньку Юлю поставив головним лісівником ДП Черкаське лісове господарство і як спеціалісту купив в м. Черкаси чотирьох кімнатну квартиру, як Шиятий в Каневі віддав землю "бізнесменам" "для вивчення полютоту комарів" Це ж треба мати такі мізки, щоб придумати таку програму. І на сам кінець, чому цей пмсака не пиши що вся ця чехарда почалась із за Шиятого, який рвався до влади і йшов по трупах, він даже не погребував своєм вчителем Анатолієм Карпуком, почав писати на того всякі кляузи і доноси, але це йому не допомогло, пока він не перефарбувався в помаранчеві, яким служив правдою і вірою, але на виборах Президента 2010 року почав активно агітувати за Януковича, які прийшовши до влади зрозуміли що Шиятий зніг до годови влип в корупцію і тому ждя нього кращий варіан було звільнення ніж кутузка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100