реклама

реклама

zupp Мерія Черкас оголошує аукціон на право оренди  трьох земельних ділянок. На торги, які відбудуться 27 квітня, виставляються такі лоти: дві ділянки під розміщення кіосків по торгівлі періодичними виданнями у комплексі із зупинками громадського транспорту та одна ділянка – під розташування автостоянки. Директор департаменту архітектури, будівництва та землеустрою Марина Геращенко зазначає, що для міста краще продавати право оренди, ніж саму земельну ділянку. Адже у цьому випадку міська влада залишатиметься власником землі, а інвестор певний період користуватиметься ділянкою, сплачуючи при цьому орендну плату.
На торги виноситься три лоти.
Перший.
Земельна ділянка на вул. Громова, біля перехрестя із вул. Пилипенка. Під розміщення кіоску з торгівлі періодичними виданнями в комплексі із зупинкою громадського транспорту. Стартова ціна 28,3 тис. грн.
Другий.
Земельна ділянка на вул. Смілянській, біля будинку № 65, зупинка «Ільїна» (непарна сторона). Під розміщення кіоску з торгівлі періодичними виданнями в комплексі із зупинкою громадського транспорту. Стартова ціна 29,8 тис. грн.
Третій.
Земельна ділянка на вул. 30 років Перемоги, 7/2. Під розміщення стоянки для автомобілів. Стартова ціна 94,9 тис. грн.
Крок аукціону – 10% від стартової ціни. Єдиний критерій відбору переможця: найбільша ціна, яку запропонують учасники.
Марина Геращенко зазначає, що проведення аукціонів на земельні ділянки під розташування кіосків в комплексі із зупинками громадського транспорту мають істотні переваги, як для міста, його жителів, так і для самих підприємців. Адже торгівельний кіоск у комплексі з зупинкою вирішить відразу кілька питань: перше, це – збільшення надходження податків до міської скарбниці, друге – створення робочих місць і третє – облаштування власне самої зупинки, що відповідним чином позначиться на комфорті городян.
Аукціон відбудеться 27 квітня у приміщенні міськвиконкому (вул. Б. Вишневецького, 36) кім. 206. Останній день подачі документів – 18 квітня. Ознайомитися із документацією на земельні ділянки можна в Департаменті архітектури, будівництва та землеустрою в каб. 320. Про це інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.
Довідка: Торік мерія провела чотири аукціони на право оренди земельних ділянок. Додатково від них до міського бюджету надійшло понад 900 тис. грн. Майже усі аукціони супроводжувала рекордна кількість кроків. Найбільшу суму міський бюджет заробив, продавши з аукціону земельну ділянку по вул. Різдвяна.  Тоді при стартовій ціні у 25 тис. грн. право оренди було продане за 746 тис. грн.  

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 да так просто 31.03.2011 22:56
Сергей, это случайно вы не про тот участок на Риздвяной говорите, победитель которого то ли отказался платить деньги, то ли вообще пропал?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Сергей Кузляев 31.03.2011 18:41
Остальные аукционы имели стартовую цену - 3,5 тыс. грн. А "на выходе" имели -по 60 тыс.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Бухгалтер 31.03.2011 15:06
"Додатково від них до міського бюджету надійшло понад 900 тис. грн. Майже усі аукціони супроводжувала рекордна кількість кроків. Найбільшу суму міський бюджет заробив, продавши з аукціону земельну ділянку по вул. Різдвяна. Тоді при стартовій ціні у 25 тис. грн. право оренди було продане за 746 тис. грн."

Щось трохи не в’яжеться:
1. Лише на одному аукціоні продали право оренди за 746 тис. грн., а із чотирьох аукціонів зібрали 900 тис. грн... І це при тому, що "Майже усі аукціони супроводжувала рекордна кількість кроків".
2. Спочатку пишуть на сайті МВК, що "продавши з аукціону земельну ділянку по вул...", а тоді оговорюються "при стартовій ціні у 25 тис. грн. право оренди було продане". То що все таки продали: земельну ділянку чи право оренди земельної ділянки??? За сумою - наче змельну ділянку...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100