реклама

реклама

У Черкаській області з кожним днем наростають темпи весняних польових робіт. Про це на розширеній нараді за участю керівництва області повідомив заступник голови облдержадміністрації Василь Корнієнко.

Господарствами Черкащини посіяно 7,7 тис. га ячменю, 1,7 тис. га пшениці, 0,5 тис. га вівса, 0,6 тис. га гороху. Заплановано збільшення посівів гречки (у 2,6 рази) та цукрових буряків (у 1,5 рази).

Відповідно до структури посівних площ, у всіх категоріях господарств області нинішнього року зернові культури будуть посіяні на площі 677,8 тис. га, що становить 56,4 відсотка до всіх посівних площ. Під урожай 2011 року посіяно 286,8 тис. га озимих культур на зерно, у тому числі 256,8 – озимої пшениці, 25,3 − ячменю, 4,7 – жита. Ярих зернових культур буде посіяно на площі 386 тис. га, що становитиме 57 відсотків до площ зернових культур, у тому числі ячменю – 112,3 тис. га , гороху – 21,5 тис. га., гречки − 15,9 тис. га., проса – 3,8 тис га, кукурудзи на зерно – 218,5 тис. га. Технічних культур заплановано посіяти – 310,9 тис. га, у тому числі цукрового буряку – 55,1 тис. га, соняшнику – 117,4 тис. га, сої – 77,2 тис. га., картоплі та овочів − на площі 88,1 тис га.

У доброму та задовільному стані знаходяться 90 відсотків площ посіву озимої пшениці, 88 відсотків − озимого ячменю, 70 відсотків − озимого ріпаку.

Сільгосппідприємствами Черкаської області на проведення комплексу весняно-польових робіт закуплено 116,6 тис. тонн мінеральних добрив. Забезпеченість засобами захисту становить 80 відсотків до потреби, а саме − 1343 тон.

Крім того, в господарствах області придбано 55 одиниць сільськогосподарської техніки на суму 7243 тис. грн. На сьогодні господарства області на 90 відсотків забезпечені дизпаливом та бензином.

За результатами виконаних робіт проведено підживлення озимих зернових культур на площі 96,1 відсотка до потреби, у тому числі озимої пшениці – 96,4 відсотка, озимого ячменю – 85,2 відсотка, озимого жита − 85,5 відсотка.

За словами голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба, область завжди була лідером сільськогосподарського виробництва і має і надалі підтверджувати свої позиції.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

реклама

Коментарі  

 
+2 #5 да так просто 01.04.2011 11:57
аналізатор, так в том то и дело, что лишь нагибанием...Это ирония была, не очень заметная, но ирония
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 аналізатор 01.04.2011 11:32
Цитую да так просто:
а при чем сдесь власть области к тому, что ЧАСТНЫЕ хозяйства будут сеять?

А якби ти з фермерами поспілкувався, яких нагинає "власть области", то знав би, при чому тут власть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Володимир Бесараб 01.04.2011 00:42
Тепер щодо конструктиву. Якщо чиновники в майбутньому бажають уникнути проблем стрімкого цінового зростання їм потрібно навчитись оперувати сучасними економічними поняттями. Тому вже сьогодні потрібно:1) оголосити аукціон з продажу майбутнього урожаю в держрезерв. 2) визнавчивши переможців - вже завтра заплатити за нього кошти. Як проходить процес страхування, гарантій та безпеки любий п'ятикурсник сучасного фінансового факультету вам у рефераті опише. В результаті таких дій ви: а) уникните стрімкого зростання цін; б) прокредитуєте сільськогоспода рську галузь. В бізнесі існує одна особливість - стабільність партнерстава. Тому не ведіть себе так, як бегемот в квітнику - після укладення угод не вводьте нові податки та збори. Пропоную оплачений "держрезерв" залишити на схоронності у виробників, бо попаде у "закрома родины" - розкрадуть. І на останок: пропоную усвідомити, що в економіці немає понять гречка, цукор та м'ясо, а є кількість товару за визначену ціну.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Володимир Бесараб 31.03.2011 23:34
Шановні можновладці! Цього дуже важко позбутися, особливо вам, вихованим совковою системою, але потрібно починати мислити економічними поняттями. Вже двадцять років незалежності, обраний шлях вільного економічного розвитку, а ви ніяк не можете позбутися скелета "адміністративно -планової економіки". Забудьте навіть думати, що збільшення посівних площ "дефіцитних" культур сьогодні, дасть змогу убезпечити ріст цін у майбутньому. Навіть за логікою, при сталій загальній чисельності площ посівів, збільшення площ деф.культур може відбутися лише за рахунок зменшення площ посівів культур, які сьогодні не дефіцитні, але завтра можуть такими стати. Такими підходами, вирішуючи одну проблему в майбутньому отримуєм декілька. Тому у вас і нормальні реформи не йдуть. Завдяки вашій збитковій діяльності вже навіть молоде покоління зневірилось у вільній економіці. Вони не розуміють чому, як тільки говорять про реформи, жити стає важче. Бо це мислення реформаторів минулого тисячоліття.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 да так просто 31.03.2011 17:51
а при чем сдесь власть области к тому, что ЧАСТНЫЕ хозяйства будут сеять?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100