реклама

реклама

Біло-сердечних депутатів Черкаської міськради вразило у саме серце змістове наповнення одного з номерів інформаційно-аналітичного тижневика «Рідне місто Черкаси». Саме через це сьогодні на сесії міськради виступила голова фракції «Батьківщина» Наталія Коваленко, яка зазначила, що звернутися до депутатів її змусила публікація в газеті від 23 березня цього року під заголовком «Сесійні «тьорки» по-черкаськи або Як владці на сесії вирішують питання громадськості».

– У даній статті автор викривила позицію депутатської фракції «Батьківщина» і мою особисто. Свідомо автором підміняються дії фракції на сесії міської ради… Ми не будемо мовчки терпіти, щоб нашу фракцію називали «галасливою компанією», виступи наших депутатів позиціонували як бажання «попіаритися на камеру», а заклики дотримуватись регламенту коментувалися як бажання говорити, а не працювати. Фракція «Батьківщина» на пленарному засіданні 17 березня залишила зал засідань на знак протесту проти порушення регламенту секретарем міськради, а не тому, що «нас не беруть в пісочницю» депутати від коаліції. Ми дорослі люди і в «пісочницю», а тим більше вашу, ми не прагнемо, – звернулася до депутатської більшості Наталія Коваленко.

Наостанок вона зазначила, що біло-сердечні довго намагалися з’ясувати, що ж означає термін «тьорки», який присутній в заголовку статті.

– Такого терміну немає ні в Законі «Про місцеве самоврядування України», ні в інших нормативних актах, які регламентують депутатську діяльність. Дуже прикро, що вперше до сесії міськради застосовується слово з кримінального жаргону, – зазначила Наталія Коваленко.

Вона звернулася до редактора газети, наймолодшої депутатки міськради від Партії регіонів Ольги Сисоєвої з проханням не спотворювати на сторінках видання діяльність опозиції. Інакше – пригрозила судом.

– Я думаю, що нам все-таки варто всім без винятку зрозуміти: у нас всередині можуть бути тертя. І це правильно. І вони повинні бути, – спробував згладити ситуацію міський голова Черкас Сергій Одарич. – Але при цьому, ми все-таки повинні розуміти, якщо в нас не буде поваги до міськради як до найвищого представницького органу громади, то такої поваги не буде і в жителів міста.

Від «Прочерку». Цікаво, що слово «тьорки» вийшло дійсно з кримінального середовища. Зокрема, як розтлумачує словник кримінального сленгу, «тьорки» – це з’ясування стосунків, розмова.

реклама

Коментарі  

 
+11 #15 БЕЗ ГРОШЕЙ 05.04.2011 11:17
А в Батьківщині знають таке поняття, як "кидалово"???????? нет???????? не може бути! адже останім часом це ваше партійне кредо - кидати людей....... на гороші!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #14 Узоров 04.04.2011 11:16
Цитую maxsimka:
Ну це ні як не державна мова, це сленг певної групи людей.

Так сложилось, что представители этой "пэвной группы" - у руля государства ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #13 Неюлін 04.04.2011 11:05
Смішно. Знайшовши як "умовить" рекламні агентства, регіонали завішали все місто біг-бордами, на яких пишуть, що ця "газета" - для розумних людей. ПР справді вважає, що тільки той в Черкасах розумний, хто ботає по-фєні?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #12 Боягуз 04.04.2011 10:07
Зачем обращаться к ЮВТ,так как имеется "местный самородок" Никола Добровольський, оторый не тольо знает, что такое терки, но и "хорошо" умеет дубас... своих подчиненных...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #11 Знаю 03.04.2011 19:26
БЮТівці, ви б краще повчилися так писати, а то ваш прес-центр і такого не напише.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #10 Мария 03.04.2011 19:24
Да-да, в "Батькивщине" точно не знают что такое "тьорки" :lol: :lol: :lol: !!! Уважаемая, Наталия В., обратились бы к высшему руководству они бы вам обяснили :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #9 Алекс 01.04.2011 13:58
я тому что не стоит лгать людям в глаза о там что "біло-сердечні ДОВГО НАМАГАЛИСЯ З’ЯСУВАТИ, ЩО Ж ОЗНАЧАЄ ТЕРМІН «тьорки»"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 Детектор 01.04.2011 11:58
Цитую maxsimka:

Ну це ні як не державна мова, це сленг певної групи людей.

Якби "Прочерк" не переписував мій стартовий пост, ти зрозумів би зразу мою іронію, "максімка". Я ГОВОРИВ ПРО "ДЕРЖАВНУ ФЕНЮ", А НЕ МОВУ. Чи може, ти вважаєш, що Микола Янович видає на горА свої обіцянки "догнать і перегнать Галактику" на державній МОВІ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Скеля 01.04.2011 11:21
Цитую Алекс:
біло-сердечні довго намагалися з’ясувати, що ж означає термін «тьорки» - ой, мама дорогая, можно подумать с Луны свалились, мы в БЮТ такие белые и пушистые принцессы, что таких слов отродясь не слышали, ага.

Чого язвиш? Ти ж он теж знаєш, що таке піти "на" або "в", але ж, мабуть, не хотів би, щоб я це сказав на твою адресу? Лексикон урок чув навіть той, хто тільки кіно тематичне дивився, але ж це не означає,що його треба застосовувати до офіціозу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Бровко 01.04.2011 11:08
Цікаво чому це місбка рада і ПР не звітують, що жити стало сьогодні ще краще ніж вчора. Сесія Черкаської міськ ради своїм рішенням ліквідувала комунальне підприємство "Черкаське спеціалізоване управління аварійних робіт внутрішньо будинкових систем". При виникнені аварійних робіт тепер потрібно буде звертатись до СУБів, хто звертався до них то знають через скільки годин та й суток приїзджають на виклики ці СУБи. Не дивлячись на це вивизав чи не визивав пересічний мешканець на аварію, а кошти буде платити, тому що вони закладені з 1 квітня у тариф. Оце так ПР і Одарич полегшують життя пересічним Черкащанам..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100