реклама

реклама

Про зиму залишається лише мріяти, оскільки серія північноатлантичних циклонів продовжує постачати на Черкащину тепле і вологе повітря, утримуючи хмарну з несуттєвими опадами погоду. Про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.


У Різдвяні свята на території області спостерігалася аномально тепла погода з температурним фоном на 6-10° вищим кліматичної норми на цей час, що відповідає другій половині осені, або середині весни. Найтеплішою видалася доба 6 січня, коли стовпчики термометрів вдень підвищувалися до +7°, а в нічні знижувалися лише до +4°.

Така аномалія тепла спричинила повний схід снігу та відтавання ґрунту. Рослини озимих культур пробудилися, однак очевидних ознак росту не спостерігається. Вони марно витрачають поживні речовини та зменшується морозостійкість. У зоні ризику опиняться рослини лише в тому випадку, якщо морози різко повернуться при безсніжжі.

За прогнозом погоди, на Черкащині до 12 січня очікується без істотних опадів погода, з температурою вдень – +2+7°, вночі – -1+4°.

Із 13 січня у тилу завершальних циклонів в наш край почне проникати більш холодне повітря з півночі, температура повітря впродовж доби становитиме -2+3°. Однак це похолодання очікується, як малоінтенсивне та нетривале.

За таких погодних умов на дорогах можлива ожеледиця, тому водіям та пішоходам в цей час варто бути обережними, радять черкаські синоптики.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100