реклама

реклама

Міська рада на останньому засіданні вирішила припинити діяльність комунального підприємства «Черкаське спеціалізоване управління аварійних робіт внутрішньобудинкових систем». Це підприємство опікувалось локалізацією аварійних ситуацій у житлових будинках у нічний час та вихідні дні. Натомість будуть створені альтернативні служби на базі СУБів. Це дасть можливість зекономити міському бюджету лише цього року майже 4 млн. грн.

Процедура припинення комунального підприємства «Черкаське спеціалізоване управління аварійних робіт внутрішньобудинкових систем» відбуватиметься протягом кількох місяців, в цей час підприємство продовжуватиме надавати свої послуги. Водночас вестиметься робота зі створення альтернативних служб при СУБах, які також працюватимуть у нічний час та вихідні дні. Жодних незручностей у зв’язку із цими процесами жителі не відчують, повідомляє прес-служба МВК.

– Це підприємство не виконувало ремонти, а лише перекривало стояки, вентилі, щоб зменшити наслідки аварійної ситуації. Ліквідовувало аварію уже інше підприємство, яке відповідало за поточний ремонт у тому чи іншому будинку. До того ж відтепер до складу тарифу на квартплату відповідно до вимог законодавства входить плата за ліквідацію аварійних ситуацій, – говорить в.о. директора департаменту житлово-комунального комплексу міськвиконкому Василь Старіков. – І ще й додатково на цю ціль із бюджету виділяється дотація комунальному підприємству: відбувається дублювання оплати жителями міста. Саме тому вирішили перекласти цю функцію на СУБи, які одразу ж не лише локалізують аварійну ситуацію, але й почнуть її усувати.

Альтернативна аварійна служба при СУБі «Митниця» була утворена три місяці тому. Досвід показав: працює вона успішно, жодних збоїв у роботі не було.

– При цьому додаткові затрати на її роботу у Службі утримання будинків становили 6600 гривень на додаткову зарплату, – пояснює Василь Старіков. – Якби ці роботи виконувало КП «Черкаське спеціалізоване управління аварійних робіт внутрішньобудинкових систем», то витрати були б у десятки разів вищі.

Відомчі житлові будинки, кооперативні, ОСББ, гуртожитки також зможуть користуватись послугами аварійної служби СУбів за територіальним розміщенням за попередньо укладеними угодами. Оплату ж здійснюватимуть лише по факту – у разі виникнення аварійної ситуації та її ліквідації. Замовити цю послугу вони зможуть і у будь-якої іншої приватної структури або утримувати власного сантехніка, слюсаря.

За словами в.о. директора департаменту ЖКК, такі зміни не лише зекономлять кошти міського бюджету, але й змусять власників будинків чи їх балансоутримувачів перейматись тим, аби аварію попередити, а не потім її ліквідовувати і платити за це додаткові кошти.

реклама

Коментарі  

 
+1 #14 Бровко 04.04.2011 16:36
Хотілося б запитати пані Лмилу, чи вона сама хоча б раз визивала сантехніка із СУБу? Після цього буде все зрозуміло і стане на свої місця...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #13 Лмила 04.04.2011 15:08
Цитую Злой:
Еще один предлог будет для поднятия стоимости каомунальных услуг.

Щоб так говорити, потрібно знати, що в послугах ЖКК ліквідація аваріних випадків передбачена з 1997 р.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #12 Лмила 04.04.2011 15:05
Шановний Рятівник, не знаю яку саме ситуацію Ви маєте на увазі, але робочий час робітників СУБів всіх професій передбачає, що близько 20% вони повинні витрачати на аварійні роботи, за наші кошти. А тут ще й аварійка за бюджетні кошти....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #11 Рятівник 04.04.2011 11:01
Пані, Лмила просто Ви не в темі і не знаєти ситуації в аварійці
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #10 Лмила 04.04.2011 10:16
Цитую УМ:
Цитую Злой:
Еще один предлог будет для поднятия стоимости каомунальных услуг.

1 000 000 000 %

Ви глибоко помиляєтесь, ці послуги завжди були в тарифі. Просто зараз стало питання більш ефективного використання цих коштів, якщо ми за платили і продовжуємо платити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #9 УМ 02.04.2011 12:33
Чиновник, конечно, может получать удовлетворение от престижного статуса и власти, которой он располагает, но если речь идет о высоких должностях, материальное вознаграждение, которое он получает, гораздо ниже, чем у менеджера такого же уровня в частном секторе. Более того, многие госслужащие жестко ограничены в возможностях подработки на стороне и получении доходов за счет этого. Таким образом, если предположить, что чиновник выбрал госслужбу как наилучший из имеющихся вариантов (т.е. не смог найти более привлекательную работу в частном секторе), любой сравнительно высокий ожидаемый доход от коррупции может стать для него сильным соблазном.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 УМ 02.04.2011 12:00
Цитую Злой:
Еще один предлог будет для поднятия стоимости каомунальных услуг.

1 000 000 000 %
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 УМ 02.04.2011 11:59
причины коррупции носят универсальный характер и одинаково проявляют себя в самых разных странах мира. Чем больше степень присутствия государства в экономике и общественной жизни, тем больше возможностей для коррупции у его служащих. А чем больше возможностей — тем сильнее желание их преумножить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 УМ 02.04.2011 11:58
Освобождение экономики от бездарного и всегда деструктивного влияния бюрократии является решающим шагом к возрождению в народе моральных принципов, основывающихся на признании свободы и ответственности каждого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #5 Працівники КП аварійної с 01.04.2011 17:03
Ліквідація аварійної служби - черговий "подарунок" Одарича мешканцям міста. Після реорганізації жеків в СУБи жителі не мають можливості сантехника викликати - бо то, за розумінням Сергія Олеговича - їх"особисті " проблеми"... Плата за прибудинкову територію найвища в Україні, всю схему нарахувань квартплати контролює родич Одарича депутат міської ради Олег Ліходькін. Тепер дійшла черга до аварійної служби, яку здав зі всеми патрохами начальник аварійки Семенюта С.В., який до речі до цього поставив на коліна Черкаськицй РМЗ,медтранс і Канівське райспоживспілку . Такого ..... і неука треба ще пошукаати Особисто Одаричу вона не потрібна. А якщо в будинку трапиться аварія - то проблеми власників квартир.. Одаричу Треба бюджетні гроші економити. На утримання апарату.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100