реклама

реклама

Силами підрозділів підпорядкованих Управлінь громадської безпеки, Державної служби боротьби з економічною злочинністю, карного розшуку та Державтоінспекції УМВС було проведено спеціальну оперативно-профілактичну операцію «Метал». Операція проводилася з метою протидії розкраданню металоконструкцій з об'єктів житлово-комунальних господарств, побутових виробів з приватних домоволодінь, розукомплектуванню автотранспорту на території Черкаської області, виявлення та припинення порушень юридичними і фізичними особами діючого законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом.

Найбільше порушень законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом, було виявлено дільничними інспекторами міліції. Правоохоронцями задокументовано 42 таких випадки. Відносно порушників заведено адміністративні справи. Усі незаконослухняні громадяни понесуть відповідальність у вигляді накладення штрафу від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією металобрухту, а також грошей, отриманих від його реалізації - за ст. 164-10 КУпАП. Співробітниками Соснівського райвідділу задокументовано таких випадків - 6, Смілянського міськвідділу - 5, Городищенського РВ - 4, Придніпровського РВ, Кам'янського РВ та Золотоніського МВ по 3.

Також працівниками міліції задокументовано 9 злочинів, передбачених ст. 213 КК України - порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом. Караються такі дії штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами від ста до двохсот годин. Жашківським, Драбівським та Кам’янським райвідділами викрито по 2 злочини, К-Шевченківським, Монастерищенським та Чигиринським - 1.

По гарячим слідам було розкрито 9 крадіжок пов'язаних з металобрухтом Припинено діяльність 27 нелегальних пунктів прийому металобрухту.

Працівниками ДАІ області затримано 27 автомобілів, які здійснювали незаконне перевезення металобрухту, вилучено 46970 кг. чорного та 280 кг. кольорового металобрухту.

Загалом, під час проведення спеціальної оперативно-профілактичної операції «Метал», з незаконного обігу вилучено 60423 кг металобрухту (чорного — 60143кг, кольорового – 280кг).

Заходи щодо запобігання злочинності на ринку металобрухту та припинення діяльності нелегальних пунктів прийому металобрухту продовжуються і надалі.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю МВС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100