реклама

реклама

Коли його ставили тут востаннє, ніхто достеменно не пам’ятає. Деякі старожили твердять, що дивилися вертеп під час німецької окупації. А от після того ні… Як би там не було, на Меланку 13 січня цього року він у місті відродився.


Яскраве і веселе дійство відбулося на центральній площі міста біля новорічної ялинки з ініціативи громадської організації „Територія гідності”  та за участі небайдужих смілян. Власне, то була перша акція новоствореної організації. І перший млинець, як то кажуть, виявився не гливким.


Як відомо, український вертеп із лялькового театру поступово перетворився у справжній вуличний театр, де лялькову вертепну виставу сполучають із грою живих людей, а подекуди і цілковито вся вертепна вистава зводиться до гри живих осіб. Останню і втілили в Смілі. По суті, то була мистецько-політична акція в дусі нашого традиційного вертепу. Я б узагалі назвав її блискучою політичною сатирою. Адже царем Іродом тут був Володимир Путін у досить таки талановитому виконанні депутата міської ради Станіслава Голубця. Не менш яскраво втілив нетрадиційний для вертепу образ Азірова керівник місцевого Руху Іван Скубко. Не обійшлося і без колоритної Конотопської відьми, котра полюбляє нашіптувати побрехеньки про Україну Іроду Путіну, у виконанні молодої смілянки Іри Осипенко.


Був і дід Кобзар, котрого зіграв відомий смілянський гуморист Володимир Ткаченко, його онука україночка Софійка Далібожак, милий усміхнений янгол, яким, без сумніву, є сама Тіна Пересунько. І навіть воїни антихриста Ірода беркутівці, котрі за законами жанру перейшли на бік народу. Як кажуть організатори, текст оригінальної вистави написав відомий український казкар і музикант Сашко Лірник. Вони його лише дещо пристосували до смілянських реалій. Над цим, зокрема, постарався Олексій Власов.


Народ посміявся і повеселився від душі. Люди щиро і завзято підспівували колядкам у виконанні козацького гурту „Заграва”, а дехто просто розчулився до сліз. Тому слова настоятеля храму Різдва Святого Іоана Хрестителя, отця Михайла Шевчука про те, що потрібно відроджувати наші традиції, ставити вертепи, колядувати, щедрувати, тобто не забувати якого ми роду-племені, присутні сприйняли з ентузіазмом і насамкінець натхненно виконали гімн України.

 


Олександр Вівчарик, фото автора

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Хома 16.01.2014 15:26
Гнату: по Достоевскому бесы - это люди левой ориентации...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Махновський вогник 15.01.2014 11:48
сумасшедшие :lol: а так молодцi
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 гнат 14.01.2014 22:11
БЕСЫ))))))))))) )))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100