реклама

реклама

Як дбати за здоров’я, Сергій Одарич показує на власному прикладі. На початку цієї зими він зробив щеплення від грипу

Як дбати за здоров’я, Сергій Одарич показує на власному прикладі. На початку цієї зими він зробив щеплення від грипу

Лише 45% жителів Черкас пройшли торік медогляд. Такими є результати соцопитування, що було проведене міською владою за підсумками минулого року. Мер міста Сергій Одарич вважає цей відсоток дуже низьким. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції.

– Це дуже низький показник. Разом з тим, я вважаю щорічні медичні огляди одним з основних заходів по охороні здоров’я. На сьогодні людство лікує практично всі хвороби, а невиліковні вміє локалізувати. Але якість лікування і можливість врятувати людині життя залежить від того, наскільки вчасно була виявлена хвороба, – зазначив Сергій Одарич.

Водночас, за словами міського голови Черкас, третина черкасців, які пройшли медогляди, зізналися, що обстеження носили «формальний характер».

– Коли ми запитали людей, чи медогляд був справжнім, чи носив формальний характер, то близько третити сказали, що медогляд був формальним і головне для них було отримати довідку, – сказав Сергій Одарич.

Як висловився мер, причина байдужого ставлення черкасців до свого здоров’я в менталітеті. Він наголосив, що обстежуватися таки треба.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 карамелька 05.04.2011 13:15
це лікарі формально проводять медогляд. в поліклініці "фотоприладу" на 10 участку лікар на всі скарги відповіла йдіть до спеціалістів (і це після того як спеціалісти відіслали до терапевта!), а потім дала геніальну пораду: "Що ж ви хотіли - ви і будете хворіти, імунітет зміцнюйте!" Оце для цього я повинна ходити до лікаря? Та у випадку хвороби мені страшно звернутись до такого "фахівця", у якого відбулась така глибока профессіональна деформація, що люди для неї - не хворі, що потребують допомоги, а папірці, які доведеться писати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Україна 04.04.2011 18:51
Медичний огляд обовязковий для певних верств населення ,в основному працюючим.А який рівень безробіття?То, що ви хотіли?Ідеш в лікарню як вже припече,тай думаеш на яку суму напишуть ліків і що краще купити дітям їсти чи лікуватися.Через це високий рівень занедбаних хвороб.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100