реклама

реклама

У Художньому музеї Черкас відкрилася виставка картин, зроблених в унікальному стилі – пірографії – техніці випалюванню по дереву. Подібних робіт в Україні не має. Виставка картин черкаського майстра Вадима Сандиги діятиме до 24 квітня.

Унікальну виставку Вадима Сандиги вже вдруге представляє управління культури і туризму Черкаського міськвиконкому. Вперше роботи митця були презентовані місяць тому у Міському будинку культури імені Івана Кулика, повідомляє прес-служба МВК.

– Ми випадково познайомилися із Вадимом. Коли дізналися про його захоплення, вирішили допомогти в організації виставки. Справжніх талантів потрібно завжди підтримувати, – розповідає начальник управління культури та туризму Черкаського міськвиконкому Валентина Шепецька.

Вадим Сандига – уродженець Золотоноші. Малювати вогнем по дереву почав ще змалку, коли разом з батьками поїхав на північ Росії і там отримав у подарунок інструмент для випалювання по дереву. У тих краях випалювання досить популярне, чого не скажеш про Україну. У родині Вадима талановито малювали бабуся, дід і мама. На разі його доробок складає більше 25 робіт, 13 з яких і представлені на виставці. Деякі з картин перебувають у приватних колекціях у Афганістані, Китаї та Італії.

За словами Вадима, всі ідеї приходять неочікувано і раптово. Зокрема, образ Мона Лізи взагалі йому приснився. Зараз у митця творча перерва, після якої він обіцяє розпочати серію картин містичного характеру.

– Довгий час я був у моральній скруті, переживав різні життєві негаразди, а випалюючи, ніби відпочивав і відкидав усі погані думки. Мабуть, тому так добре і виходить, – розповідає Вадим Сандига. – Над однією картиною працюю від двох тижнів до місяця.

Художника-генія випалювання можна сміливо назвати новатором пірографії, адже подібного в Україні ще не бачили. Своїх колег пан Вадим знайшов лише у Москві та Югославії.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Серёга 06.04.2011 00:39
Всім бажаю доброго здоров'я та настрою! Дуже радый, що в нашому місті проходять дуже добре організовані виставки! За що щиро дякую митцям та організаторам!
Хочю зауважити, що перегляд картин, Вадима Сандиги, безпосередньо на віставці, справляе більше вражень ніж на його сайті - http://vadimsandyga.at.ua/ тому раджу всім відвідати виставку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Kotovsky 05.04.2011 09:51
Я цілком и повністтю підтримую автора цієї статті в тому сенсі, що підтримувати таланти необхідно. Є пропозиція підтримати унікальний, на мій погляд, співочий колектив. Це студія "Сузір`я" при ЦДЮТ, керівник Шамрай Лілія Іллівна. Незабаром у цього колективу юбілейний концерт - їм виповняється 25 років.
І всі ці роки він існує не "завдяки" комусь-там, а "всупереч", на ентузіазмі викладачів та батьків саміх маленких "зірочок". Це дійсно cузір`я, адже кожна дитина, що там займається вокалом (я підкреслюю не "співом", а саме "вокалом") - маленька зірка. Студія "Сузір`я" - це така собі міні-фабрика зірок в Черкасах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100