реклама

реклама

Уманським міськвиконкомом розроблена та затверджена міським головою схема розташування тимчасових споруд для проживання брацлавських хасидів під час паломництва та святкування Рош-га-Шана у період масового їх перебування з визначенням пунктів приготування їжі, в тому числі польових кухонь. Визначено точки підключення для води та електроенергії. Про це на розширеній обласній нараді в Умані Черкаської області повідомив міський голова Юрій Бодров.

Доповідаючи про стан підготовки до прийому брацлавських хасидів міський голова Умані Юрій Бодров поінформував учасників наради, що 2010 року від різних видів підприємницької діяльності, пов’язаної з обслуговуванням хасидів під час їх перебування до міського бюджету надійшло 607 тис.грн. Разом з тим, на комунальні служби міста під час одночасного перебування значної кількості паломників припадає значне навантаження, а відтак і витрати.

На нараді йшлося про необхідність організації дієвого обліку фактично наданих комунальних послуг і отримання плати від споживачів, для чого Уманський міськвиконком вважає за необхідне забезпечити встановлення відповідних лічильників в місцях локалізації паломників.

«Нинішнього року на Рош-ха-Шана попередньо очікується приїзд значно більшої кількості паломників-хасидів», – наголосив головуючий на нараді голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, додавши, що представники українського та ізраїльського міністерств називають дещо різні цифри: від 40 до 70 тисяч.

На його переконання, в області необхідно створити такі умови, при яких мешканці міста відчували б себе господарями, а паломники – гостями, для яких створені можливості комфортного перебування на Уманщині.

Виходячи з досвіду минулих років УМВС України в Черкаській області розроблено проект плану щодозабезпечення охорони громадського порядку та безпеки, дотримання законодавства під час перебування хасидів та безпеки дорожнього руху в м.Умань.

Сергій Тулуб повідомив також, що з метою встановлення необхідних правил перебування паломників ведеться відповідна робота за участі українського та ізраїльського посольств, планується також візит делегації з Черкащини безпосередньо до Ізраїлю для вирішення ряду питань.

З метою забезпечення населення продовольчими товарами у достатній кількості за доступними цінами під час паломництва хасидів у вересні 2011 року облдержадміністрація планує проведення виїзної торгівлі і ярмарок з продажу сільськогосподарських продукції та продуктів її переробки. Про це повідомляє офіційний портал черкаської ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100