реклама
Sucurity Police

реклама

За словами голови обласної організації всеукраїнської ГО «Громадянська мережа «ОПОРА» Миколи Макухи (справа), і представники третього сектору і влада працюють на покращення життя черкащан, проте цим органам слід намагатися узгоджувати свої дії

За словами голови обласної організації всеукраїнської ГО «Громадянська мережа «ОПОРА» Миколи Макухи (справа), і представники третього сектору і влада працюють на покращення життя черкащан, проте цим органам слід намагатися узгоджувати свої дії

У Черкасах запровадять фінансування послуг громадських організацій владою на конкурсній основі. Відповідну пропозицію ГО підтримав сьогодні на зустрічі з їх представникам міський голова Черкас Сергій Одарич. Однак мер наголосив на двоякому ставленні до запровадження.

– Цілі бюджетні інституції можуть залишитися за бортом. А з іншого боку, ми кожного разу збільшуємо обсяги робіт, що виноситься на тендери. Нині маємо прецеденти, коли комунальні підприємства, які все життя ці послуги надавали, програють тендери, – зазначив Сергій Олегович.

За словами мера, у середовищі громадських організацій, тобто третього сектору, може бути значно більше ідей і сучасних ініціатив, «ніж у зашкарублій і бюрократичній організації під назвою міськвиконком».

– Я однозначно є палким прихильником співпраці влади і громадських організацій. Оскільки сам тривалий час працював у третьому секторі. Перебування у секторі не заважало мені впливати на прийняття тих чи тих рішень як на рівні органів вдали, так і у місцевому самоврядуванні. Зокрема, ми, як громадське об’єднання, безпосередньо вплинули на редакцію Конституції України 1996 року, – пригадав Сергій Одарич.

На зустрічі міської влади з громадськими організаціями було запропоновано скласти перелік тих послуг, які можна винести на громадські тендери. У підсумку проведеної зустрічі погоджено у перспективі створити місце для постійного перебування громадських організацій (можливо, ним стане Будинок офіцерів) та створити ради при Черкаському міськвиконкомі, які б координували роботу третього сектору за інтересами.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Vivid 06.04.2011 08:38
Конечно звучит все очень красиво, но что реально будет на самом деле...
Скорее всего, просто еще один способ кормить кого-то из своих людей за бюджетные деньги
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Белюкина Наталья 05.04.2011 21:50
Меня радует и даже где-то восхищает тот факт, что Мер моего родного города в своих взглядах и намерениях опережает время в котором живет наша страна. Но я боюсь , что мы можем столкнуться с проблемой неготовности, или, что еще хуже, не способности организаций гражданского общества г. Черкассы предложить качественную социальную услугу, которую можно было бы покупать для населения за бюджетные деньги. Без продуманной и долгосрочной программы поддержки и развития НДО, как поставщиков социальных услуг, нам конкурентной среды на рынке социальных услуг не создать. Может начать с создания справочника социальных услуг в городе? Куда войдут не только бюджетные поставщики социальных услуг, но и негосударственн ые организации. Что бы мы могли реально оценить рынок возможных поставщиков социальной услуги для Черкасской громады?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100