реклама

реклама

Працівниками Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Черкаській області, було викрито діяльність організованої злочинної групи по постачанню, виготовленню та розповсюдженню особливо-небезпечних наркотичних засобів. Як з’ясувалося, в одному приміщенні поряд з випічкою хлібо-булочних виробів було налагоджено виробництво наркотиків.

Оперативниками по крупицях збиралась оперативна інформація: встановлювались канали надходження сировини, перевізники, реалізатори та основні споживачі наркотику. Більше двох місяців тривала робота по встановленню характеризуючих даних учасників злочинної групи. Після проведення ряду підготовчих заходів керівництвом УМВС було прийнято рішення по проведенню спеціальної операції по затриманню зловмисників.

О четвертій годині ранку правоохоронці викрили на території хлібопекарні цілий цех по виготовленню, фасуванню та зберіганню наркотичних засобів. П’ятьох учасників злочинного угрупування міліціянти застали зненацька. По місцю проживання кожного проведено обшуки, було вилучено 21 кг 245 г готової до фасування та реалізації наркотичної речовини – марихуани, також певна кількість готової до споживання наркотичної рідини та значна кількість порошкоподібної речовини.

Сусіди горе-бізнесмена здогадувались, що він займається незаконною діяльністю, пов’язаною з наркотиками, оскільки неодноразово одурманені особи (наркомани) серед ночі могли стукати у вікна та просити шприц, щоб придбати собі чергову дозу.

Як зазначає перший заступник начальника УМВС Леонід Бойко, наразі, всі члени організованої злочинної групи затримані, з ними проводяться слідчі дії. Чоловіки дають правдиві покази, розповіли про розподіл ролей. Головним фігурантом групи була донька 52-річного приватного підприємця, власника пекарні та станції технічного обслуговування. Всі гроші, які були здобуті злочинним шляхом, вкладались в подальший бізнес СТО і пекарні. На людських сльозах ці люди розвивали свій бізнес і збагачувались певний період часу.

На даний час доведено 10 епізодів збутів, порушені кримінальні справи. Відповідати зловмисникам доведеться за кількома статтями Кримінального кодексу, зокрема за організацію або утримання місць для незаконного виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів.

Працівниками міліції і надалі відслідковується цей наркотрафік, який діяв на території всієї області, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю МВС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100