реклама

реклама

zalyshenec На народну премію автору "Чорного Ворона" Василю Шкляру, який цього року був висунутий на здобуття Шевченківської премії, проте так і не отримав її, зібрано вже 200 з необхідних 250 тис. грн. Про це інформує «Газета по-українськи».

Як повідомляє "Холодноярська ініціатива", більшість меценатів побажали зберегти анонімність, а серед тих, хто назвався, можна побачити людей різних категорій: від народних депутатів і підприємців до простих працівників та студентів.

"Шкода, що в цьому списку ми поки не бачимо українських мільярдерів і олігархів: жодної копійки на українське історичне кіно не виділив ні Коломойський, ні Ахметов, ні Пінчук, ні Порошенко, ні Фірташ, ні інші, відомі всій країні, персони. Однак ми сподіваємося, що, побачивши ті 10 гривень, які пожертвував на українську культуру студент, хтось з цих багатіїв все-таки вирішить зробити і свій посильний внесок", - зазначають активісти.

Процес збору коштів триває, і планується вже 16 квітня, під час вшанування пам'яті героїв Холодного Яру в Черкаській області, вручити письменнику повну суму премії, яку він має намір витратити на екранізацію власного роману.

Нагадаємо, Шкляр, якому Шевченківський комітет присудив премію з літератури за роман "Залишенець" ("Чорний Ворон"), звернувся з листом до Президента Віктора Януковича, в якому попросив перенести вручення йому нагороди на період, коли при владі не буде Міністра освіти Дмитра Табачника. У наступному указі глави держави про присудження премій ім'я Шкляра не згадувалося.

Зазначимо, "бютівець" Володимир Філенко і "нунсівець" Тарас Стецьків виділили по 1000 грн. Найбільшу суму в 5000 грн дали троє людей: "бютівець" Сергій Пашинський, дехто анонім і "нунсівець" В'ячеслав Коваль.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 гонта 07.04.2011 01:00
Головна ідея збору коштів в кількості меценатів, а не в розмірі суми. І якби мені сказали, що скинулись ж...-олігархи на цю святу справу, я б на місці Василя від тієї суми відмовився б.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Любов Майборода 06.04.2011 14:16
Вітаю пана Василя з всенародним визнанням! Ми всього можемо досягти, якщо згуртовані та віримо в Україну.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Андрій 06.04.2011 10:39
А після відставки Табачника Шкляр отримає ще 250 тисяч...Це є справжній патріот)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100