реклама

реклама

У лісогосподарських підприємствах Черкащини з кінця березня розпочато посадку та посів лісових культур. За словами начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Юрія Кошина, річним планом на 2011 рік передбачено створення лісових культур на площі 1332,5 га., з них весняний план посадки складає 1136 га.

– Станом на 4 квітня вже проведено посадку лісових культур на площі 600 га, проведено сприяння природному поновленню на площі 400 га, – розповідає Юрій Кошин, і додає що за 2 тижні всіма підприємствами буде завершено запланований обсяг робіт.

Залежно від погодно-кліматичних умов та особливостей ґрунтових порід, окремі лісгоспи завершать ці роботи навіть дещо раніше, решта – в заплановані терміни.

Наразі обсяг виконаних робіт з посіву та посадки лісових культур складає 52%.

За оперативними даними найвищі темпи робіт з посадки лісу зараз спостерігаються в Уманському, Золотоніському, Черкаському, Канівському та Смілянському держлісгоспах.

– В цілому ж відтворення лісів буде проведено на площі 1800 га, враховуючи сприяння природному поновленню, – пояснює Юрій Кошин, відзначаючи важливість і цього напрямку роботи для лісівників.

Про це повідомляють в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100