реклама

реклама

Районні ради гальмують процес реорганізації чиновницької вертикалі у Черкасах. Вони звертаються до суду щодо відміни рішень міської ради «Про ненадання повноважень Соснівській та Придніпровській районним радам» і фактично не подають пропозицій по скороченню штатної чисельності. Про це повідомив керуючий справами черкаського міськвиконкому Микола Кудрявцев, чию позицію поширила прес-служба Черкаської мерії.

"Будівлю міськвиконкому, яка трохи більше будівлі Соснівської районної ради, обслуговує 4 особи з господарчої групи, а не 10 осіб..."

"Будівлю міськвиконкому, яка трохи більше будівлі Соснівської районної ради, обслуговує 4 особи з господарчої групи, а не 10 осіб..."

За його словами, щоразу питання ухвалення нової структури виконавчим комітетом, а згодом і сесією міської ради, відкладається у зв’язку із тим, що районні ради гальмують процес проведення адміністративної реформи, анонсованої Президентом України Віктором Януковичем.

У Черкасах надають послуги громаді 672 чиновники. 368 з них працюють у міськвиконкомі і по 152 у кожній з районних рад – Придніпровській і Соснівській.

—   За останні кілька місяців ми провели не одне засідання, вивчаючи можливості скорочення невластивих функцій працівників у черкаському міськвиконкомі. Ми вираховували ті функції, які дублюються чи від яких можна безболісно відмовитися. Завдяки цьому формували нову структуру виконкому. Скорочення торкається усіх без винятку підрозділів, функції деяких об’єднуються, — говорить Микола Кудрявцев.

Проте, за його словами, адміністративна реформа має торкнутися не лише міськвиконкому, але й районних у місті рад. Причому реорганізовувати там є що. Натомість керівники районів подавали спершу для оптимізації по 7 посад, а за останні кілька тижнів від них не надійшло жодної пропозиції. Більше того, через суд вони намагаються скасувати рішення міської ради, яка не надала повноважень Соснівській та Придніпровській районним радам, перетворюючи їх у адміністрації, що будуть підконтрольні мерії.

Виникає парадоксальна ситуація: районні ради фінансуються із міського бюджету, а натомість вони ж намагаються скасувати рішення органу, який виділяє їм кошти на ті повноваження, що затверджує міська рада.

 Структура районних рад

Микола Кудрявцев зазначає, що районні ради у Черкасах фактично виконують лише дві важливі функції: вони ведуть реєстр виборців і  надають соціальні послуги. Тобто послуги, яких потребують жителі Черкас. Приміром, поховання безрідних, оформлення субсидій, соціальна допомога інвалідам, самотнім, утримання соціальних центрів та інше. Серед 304 чиновників, які працюють в обох виконкомах районних рад, лише 180 задіяні у наданні соціальної послуги – вони працюють в управліннях соціального захисту. Решта – це апарат управління.

У структурі  Соснівської  та Придніпровської районних рад існують відділи, які взагалі не мають ніякого відношення до надання соціальних послуг. Приміром, відділ внутрішньої політики.

—   Яка може бути внутрішня політика в окремо взятому Соснівському районі Черкас? Це – функція держави, а не районних у місті рад. І при цьому у відділі внутрішньої політики Соснівської та Придніпровської районних рад працює чотири людини, — зауважує керуючий справами міськвиконкому.

Міськвиконком ще три роки тому відмовився від функції «внутрішньої політики». Відповідний відділ було скорочено, а деякі його функції перерозподілені між іншими структурними підрозділами. Натомість такі відділи ще досі існують у Соснівській та Придніпровській районних радах.

sossn

Виникає більше запитань, ніж відповідей, і при перегляді структури інших відділів і управлінь Соснівської райради.   Приміром, загальний відділ – 5 осіб, юридичний відділ – 3 особи, управління фінансового забезпечення апарату управління  – 5 осіб, сектор з питань мобілізаційної роботи – 2 особи, сектор з господарчих питань – 10 осіб.

Подібна чисельність та структура і у Придніпровській районній раді.

 Структура міськвиконкому

Микола Кудрявцев порівняв тотожні структури районних рад з відділами і управліннями у міськвиконкомі.

—     Для порівняння в мерії юридичний відділ налічує 4 особи (по факту працює троє), сектор з мобілізаційної та секретної роботи – 1 особа, господарська служба – 4 особи. Будівлю міськвиконкому, яка трохи більше будівлі Соснівської районної ради, обслуговує 4 особи з господарчої групи, а не 10 осіб, — зазначає керуючий справами.

 Управління соціального захисту

Утім, за словами Миколи Кудрявцева, навіть по структурі управлінь соцзахисту районних рад теж виникає чимало запитань. Приміром, у начальника управління – по 2-3 заступники. Довідка: у Вінниці з 400-тисячним населенням і трьома районними радами в усіх соціальних напрямках працює 145 спеціалістів. А в Черкасах в обох управліннях соцзахисту – 180 осіб.

- На тлі дефіциту коштів по виплаті заробітної плати бюджетникам – вчителям, медикам, вихователям дитячих садочків — у міськвиконкомі знаходяться можливості по скороченню витрат і проведенню реорганізації. Наприклад, торік в мерії заощадили близько 5 млн. бюджетних коштів. Майже усі працівники мерії сходили у відпустки за власний рахунок. А в той же час Соснівська і Придніпровська районні ради не надали фактично жодної пропозиції по скороченню, — зазначає Микола Кудрявцев.

До речі. За інформацією на сайті Соснівської райради  Соснівський районний суд м. Черкаси 6 квітня 2011 року своєю постановою визнав протиправним та скасував рішення Черкаської міської ради від 3 лютого 2011 року № 2-165 «Про організацію управління Придніпровським та Соснівським районами міста Черкаси».
Як вже повідомлялося вказаним рішенням міська рада позбавила повноважень районні в місті Черкаси ради та визначала утворення районних у місті адміністрацій, що не передбачено Конституцією та законами України.
До набрання чинності постанови суду Черкаській міській раді та її виконавчому комітету заборонено вчиняти дії по виконанню скасованого рішення міської ради.

реклама

Коментарі  

 
+1 #73 хехе 29.04.2011 08:56
пакой нам тока сницца
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #72 Максим 29.04.2011 07:24
Всiх з святами! Всiм сил та спокою
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #71 Бездельник 28.04.2011 16:29
Хочу написать на счет врачей. Вы знаете может быть в них и маленькие оклады, но откуда в них Мерсы, Бехи и Лексусы и тд. Вы только подкдьте к любой поликлинике или больнице и посмотрите какой ряд иномарок стоит и спросите чьи они. Думаете больных, так нет оказываеться врачей. Младший мед персонал пускай извиняет я не их имел у виду. Откуда же такие деньги у бедных воачей появились на приобретения таких крутых автомобилкй, ведь зарплата в них мизерь....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #70 хехе 28.04.2011 16:07
балконы падают
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #69 хехе 28.04.2011 14:31
на обиженых *-**
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #68 СИРИУС БЛЭК 28.04.2011 12:04
Ми всі ждемо зарплату...
а нам травлять казки про рай ... після звільнення кожного 3-го..
фантастично
у наших сімей не стоїть питання про ради чи не ради вони сьогодні їсти хочуть і свято щоб святом було.
хоча з.п. з 2008 року ніхто не піднімав а ціни ..
проїзд був в 2008 1 грн. зараз 2,50 опалення 3,00 зараз 5,65 квартплата 1грн зараз 3грн за 1 м2 цей перелік містить ще пунктів з 20 і це те що міська рада зробила для містян в тому числі і для служьовців 3 виконкомів. спасибі величезне!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #67 СИРИУС БЛЭК 28.04.2011 11:56
Да у нас так заведено половина мерії сидять і хають райони бо самі бояться без роботи стати
В нашому департаменті геть нема спокою
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #66 правда 28.04.2011 10:04
Какую чушь пишет "черкащанин" Почему гласность должна срабатывать в рабочее время через итернет.Начальники структурных подразделений все новости доводят подчиненным.И хватит из управления соцзащиты делать каких- то несчастных, чем-то обделенных и в то же время самых "центровых"? Они просто выполняют государственные функции, так сложилось...И ничем особенным они не отличаются от других работников рад
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #65 хехе 28.04.2011 08:57
черкащанин *** и на базар! сплетни собирать!
вот же ж ***
интернет есть и у специалистов
а если нет на работе - есть дома
Кому Вы тут втираете?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #64 черкащанин 27.04.2011 22:28
знакомая сказала, что в сосновке гласность полным ходом - выход в интернет только у начальника, остальные должны молчать "в тряпочку". типа не поддержали рады, имеете свое мнение (не разделяете мнение руководства), мало того, высказываете это здесь. теперь всю информацию получать будут через фильтр начальства.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100