реклама

реклама

sosoimg11 Соснівська районна рада поширила відповідь на звинувачення керуючого справами Черкаського міськвиконкому Миколи Кудрявцева «Соснівська та Придніпровська районні ради гальмують проведення адмінреформи».
Мова в ній йде про те, що районні у місті Черкасах ради гальмують процес проведення адміністративної реформи, анонсованої Президентом України Віктором Януковичем.

«Вважаємо, що таке звинувачення посадової особи місцевого самоврядування, одного із керівників виконавчого комітету Черкаської міської ради, знаного юриста є, м’яко кажучи, некоректним, таким, що перебуває на межі порушення чинного законодавства щодо захисту честі, гідності і ділової репутації громадян і організацій, - йдеться у відповіді, розміщеної на офіційному сайті Соснівської районної ради. -
До речі, це не перший законодавчий ляпсус Кудрявцева. Саме завдяки неправомірним діям Миколи Сергійовича, як голови Черкаської міської територіальної виборчої комісії, не відбулися вибори до районних у місті Черкасах рад. В нагороду - посада керуючого справами Черкаського міськвиконкому.
Досягнуті успіхи не давали і не дають спокою міським можновладцям. Замість тісної співпраці на благо територіальної громади, пошуку шляхів поліпшення та удосконалення надання послуг населенню – конфронтація та судова тяганина.
Замість анонсованого Президентом України реформування міська влада вдається до дереформування, в якому відчуваються реваншистські нотки – знищити місцеве самоврядування в місті будь-якою ціною.
Знищені комітети самоорганізації населення, не працюють квартальні комітети. Передача в оренду на 15 років стратегічного комунального підприємства «Черкаситеплокомуненерго», ліквідація міської аварійної служби, епопея РЕУ-СУБи, тарифи на комунальні послуги, «оптимізація» освіти, медицини, перейменування вулиць…
Не буває простих рішень в умовах ХХІ століття. Важливі питання, їх треба вирішувати, але, мабуть, іншими шляхами і методами, враховуючи думку членів територіальної громади. Адже основне наше завдання – задоволення інтересів і законних прав жителів міста.
Щодо структури районної ради. Не назва підрозділу, Миколо Сергійовичу, а люди, які в ньому працюють, та функції, які вони виконують, є показником доцільності їх функціонування.
Саме відділ внутрішньої політики започаткував створення перших в Україні органів самоврядування населення, ініціював та розробив проект «Автоматизована інформаційна система надання послуг населенню», який став переможцем Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2010 року. Його працівники (аж два) опікуються особами, звільненими з місць позбавлення волі, співпрацюють з правоохоронними органами щодо забезпечення правопорядку на території району, відповідають за міжнародне співробітництво, впроваджують спільно з різними фондами України за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та іншими організаціями різноманітні проекти, наприклад, «Посилення ролі громадськості у розв’язанні місцевих соціальних питань». Їх заслуга також у налагодженні зовнішніх зв’язків з представниками депутатського корпусу та місцевого самоврядування зарубіжних країн та міст України.
Завдяки їм з 2007 року успішно функціонує сайт Соснівської районної ради, який інформує жителів району про роботу структурних підрозділів виконавчого комітету, важливі події в житті району, міста, держави.
Вказані працівники з успіхом замінять Ваших колег з відділу інформаційних технологій, відділу комунікацій та зв’язків з громадськістю та інших.
Загальний відділ – це не лише реєстрація вхідних та вихідних документів, і далеко не головне. Відділ займається підготовкою засідань виконавчого комітету, контролює виконання прийнятих рішень органів державної влади та власних, організовує роботу апарату райвиконкому, здійснює функції з організації прийому громадян, забезпечує впровадження системи управління якістю (СУЯ) в структурних підрозділах, веде кадрову роботу, реєструє колективні договори тощо. 5 осіб (фактично - 4). Багато це чи мало?
Наприклад, у міськвиконкомі ці функції виконують організаційний відділ, відділ кадрової роботи, відділ звернень, відділ контролю, відділ роботи з кореспонденцією, архівний відділ, штати яких перевищують 30 осіб.
Відділ (а не управління) фінансового забезпечення апарату райвиконкому – 3, а не 5 осіб.
У міськвиконкомі функції фінансового забезпечення здійснюють відділ бухгалтерського обліку та звітності, а ще існує цілий Департамент бюджетної політики, штати яких в рази перевищують районні.
2 особи сектору оборонно-мобілізаційної роботи, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення райвиконкому, а не сектору з питань мобілізаційної роботи, крім функцій мобілізаційного характеру та режимно-секретної роботи займаються питаннями цивільної оборони та цивільного захисту населення, підготовкою клопотань на вручення громадянам державних нагород, в т.ч. присвоєнням почесного звання «Мати-героїня».
У міськвиконкомі ці функції виконує Департамент екології та безпеки населення, у складі якого одне управління та два відділи. Їх штати – 20 осіб.
Щодо обслуговування адмінприміщень, то слід зазначити, що в штат сектору з господарчих питань райвиконкому входять прибиральниці, яких скоротив міськвиконком у себе шляхом «оптимізації». Що ж вона дала?
Для прикладу: 600 кв.м. прибирання території приміщень райвиконкому обходиться для бюджету району 2250 грн. в місяць, а «оптимізація» в МВК обходиться 4395 грн. в місяць за таку ж площу.
Лукавить пан Кудрявцев коли пише, що «майже всі працівники мерії сходили у відпустки за власний рахунок», а в районах – ні.
Доводимо до Вашого відома, Миколо Сергійовичу, що тільки за 2009 та 2010 роки у райвиконкомі було зекономлено 548,7 тис. грн. за рахунок відпусток за власний рахунок. І сходили у такі відпустки всі, а не «майже» всі працівники.
До того ж, Соснівська районна рада не лише надавала пропозиції щодо скорочення штатів, а й скорочувала їх. Так, протягом 2008-2009 років було скорочено 15 посад. Готові робити це і надалі в рамках чинного законодавства.
Все пізнається в порівнянні. Це правда. Але, щоб порівнювати, треба знати ситуацію.
В цьому плані не йде в будь-яке порівняння система управлінь соцзахисту та їх штатна чисельність в районах у місті Черкасах з аналогічною структурою в м. Вінниці, де не займаються обслуговуванням чорнобильців.
Більш того, згідно з розрахунком, затвердженим Кабінетом Міністрів України, в районах має працювати по 117 осіб, а фактично працює на 30 осіб менше у кожному районі.
Надзвичайно високу оцінку роботі управління праці та соціального захисту населення дала місія Світового банку, яка 16 лютого 2011 року відвідала виконавчий комітет Соснівської районної ради та ознайомилась з роботою управління та результатами реалізації проекту Світового банку «Вдосконалення системи соціальної допомоги», зокрема, проведенням ремонтних робіт та діючою єдиною технологією прийому громадян.

Запрошуємо Вас, шановний Миколо Сергійовичу, відвідати районну раду та ознайомитись з роботою Приймальні громадян з надання адміністративних послуг. Побачите пандус для безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів громадського призначення, санітарний вузол для них та звуковий маячок для осіб з вадами зору.
Вас зустрінуть, розкажуть, нададуть допомогу в отриманні належної Вам послуги. Ви будете задоволені.
А Ви розповідаєте про міську ратушу, турнікети навколо неї, вхід за перепустками…
Не тією дорогою йдете, шановний Миколо Сергійовичу…
Не того вимагає від нас Президент!».

реклама

Коментарі  

 
-5 #23 Микола Кудрявцев 11.04.2011 13:54
Міськрада структуру затверджувала ще хтозна в яких роках. Тоді мабуть, була й інша політична доцільність. Зараз делегованих повноважень у рад, як органів самоврядування, майже немає а з огляду на останнє рішення ЦВК строк їх депутатських повноважень вичерпався. Тож функцію соцзахисту, охорони дитинства ті ін. безперечно будуть виконуватися, але можливо, не виконавчими органами саме районів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #22 Микола Кудрявцев 11.04.2011 13:51
Цитую Микола:
Читаємо Ваші пости, пан Кудрявцев, дуже уважно, звернули навіть увагу, що пишуться вони переважно в робочий час. Робимо висновок, що Ви не дуже завантажені на роботі, якщо встигаете перечитувати інтернет і дописувати коментарі. Непевно коли працювали юристом в кредитній спілці "Фортеця" роботи у Вас було побільше?

Пост тут нарахував один... Після початку діяльності підприємцем у 2006 році у штаті не перебував на жодному підприємстві, крім директора юридичної фірми. До речі, працював за угодами приблизно з 40 юридичними особами, десь з 15-останні два роки, в тому числі з КС "Фортеця". Якщо стягував з вас борг в суді-вибачте, робота.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #21 Микола Кудрявцев 11.04.2011 13:46
Безумовно, буде і служба у справах дітей, виконуватимутьс я функції адмінкомісії, реєстр виборців. Мова йшла про апарат, і не про весь, а про явно "роздутий" штат у окремих підрозділах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #20 Максим 11.04.2011 09:15
Цитую Микола Кудрявцев:
Адмінреформа-то згадування райради у їх відповіді, я перепрошую..Я посилався лише на факт: держава не виділила коштів на фінансування тактї кількості чиновників.
Питання просте:навіщо міська рада погоджувала структуру районним радам в такому вигляді як є?
мабудь було все враховано і обраховано кількість під ті повноваженнящо були надані.
Тим більше, що в районах ще крім соціальних послуг є: служби у справах дітей, відділи приватизації, адмінкомісії щодо правопорушень?? яка доля спіткає ці структури якою бачите нову структуру ви Микола Сергійович Кудрявцев??? Лише управління праці??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #19 info 11.04.2011 08:48
жІтель Черкас не ганьбися
Зброєю, Як Ви висловились, займається Управління громадської безпеки УМВС України в Черкаській області
При чому тут СБУ
Йди вчи матчастину
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #18 Микола 10.04.2011 20:22
Читаємо Ваші пости, пан Кудрявцев, дуже уважно, звернули навіть увагу, що пишуться вони переважно в робочий час. Робимо висновок, що Ви не дуже завантажені на роботі, якщо встигаете перечитувати інтернет і дописувати коментарі. Непевно коли працювали юристом в кредитній спілці "Фортеця" роботи у Вас було побільше?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #17 Максим 10.04.2011 01:12
Шановний МС. Менi важко бути юристом- професiя не така але чи варто зминювати спочатку фiнансування а потiм планувати скорочення? Скажiть яка структура прийнятна наразi. Якi вiддiли будуть лiквiдованi. Чи буде попереджено профком за 3мiсяцi
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #16 Микола Кудрявцев 09.04.2011 17:38
Спочатку прочитайте уважно мій пост. Міськрада підготувала рішення про нову структуру, скорочується близько 70 осіб. Питання: що в цей час роблять апаратчики з району, окрім проїдання коштів і витрачанню зусиль на судові позови проти міської ради?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #15 док 09.04.2011 12:12
Не выделила?? Ну, так начните с себя, переполовиньте никому не нужные департаменты, смотри и сэкономите. :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-14 #14 Микола Кудрявцев 08.04.2011 20:25
Адмінреформа-то згадування райради у їх відповіді, я перепрошую..Я посилався лише на факт: держава не виділила коштів на фінансування тактї кількості чиновників.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100