реклама

реклама

Свою стурбованість ситуацією в гуманітарній сфері висловили члени української обласної народної адміністрації. Зокрема, щодо постійних реформ в освіті висловлює своє занепокоєння педагог з 38-річним стажем, екс-начальник Головного управління освіти і науки Олена Фещенко.

– Ті, хто пишуть ці реформи, повинні знати галузь достеменно. А якщо подивитися на наше міністерство, то хто з тих, що займають керівні посади останнім часом був директором школи, займався методичною роботою тощо? Нав’язування парадоксальних підходів у галузі шкодить їй, – зазначила Олена Василівна.

Серед прикладів вона навела і щорічне переписування підручників «у бік неправди», і закриття шкіл, і відправлення у відпустку за власний рахунок вчителів.

– За попередніми даними в області планують закрити близько 60, а то й більше мало комплектних шкіл. Але ці школи завжди були і добре розвивалися. А без школи село згине. Крім того, школи «оптимізовують», а щоб діти добиралися в школи іншого населеного пункту, то придумують шкільні автобуси. Але ж ніхто не думає, що іншому селі дитина може потрапити в непередбачувані обставини. І куди їй йти? А ще ми чуємо, що вчителів відправляють у відпустки за власний рахунок, щоб накопичити кошти для придбання шкільних автобусів. Це відбувається в Смілянському та Уманському районах. Можливо, це стосується й інших районів. Збираюся це з’ясувати, – говорить Олена Фещенко.

Опозиційна інтелігенція обурена гуманітарною політикою чинної влади

Опозиційна інтелігенція обурена гуманітарною політикою чинної влади

Олена Василівна також зазначає, що неоднозначна ситуація нині з санаторіями-профілакторіями для вчителів.

– У нашій області впродовж 20 років працювали санаторії-профілакторії для вчителів, які були створені освітньою галуззю ще за радянських часів. Нинішня влада вдалася до того, що спочатку не дала коштів на утримання санаторіїв. А тепер, наприклад, санаторій «Зміна» взагалі перепрофільовують на гуртожиток. Тільки цікаво для кого? Якщо для освітян, то ще куди не йшло, але якщо для інших, то для чого ми таку владу взагалі тримаємо у себе в області? – підсумовує Олена Фещенко.

Голова ГО «Воля ХХІ» Назар Обідзінський хвилює політика нинішньої влади щодо військово-патріотичного виховання молоді.

– Відомо, що існує відповідний документ міносвіти про дитячо-юнацьку військово-спортивну патріотичну гру «Сокіл» («Джура»). Наказом Міносвіти її запроваджено в навчальних закладах та закладах позашкільної роботи як форму національно-духовного і військово-патріотичного виховання, оборонно-масової та спортивно-оздоровчої роботи з учасниками гри в позаурочний час. Цього документа ніхто не скасовував.  Але нещодавно з’явився дублюючий документ Міносвіти про відновлення відйськово-спортивної гри «Зірниця» з проведенням фіналу партизанської слави червоних партизан. Вважаю, що в плані виховання молоді нинішня влада повертається до старої тоталітарної радянської системи, – говорить Назар Обідзінський. – Але позаяк наказ про проведення гри «Сокіл» ніхто не скасовував, йде намагання серед патріотів зберегти цю гру. У Черкасах ледве назбиралося 10 шкіл, котрі готові її провести в цьому році. Але за браком коштів то скасовуються деякі програмні пункти цієї гри.

реклама

Коментарі  

 
+7 #8 стас 13.04.2011 09:12
Панові Qwer*у.Я гадаю,коли у Вас заболить зуб,Ви підете не до гінеколога.А про захист-будь ласка.В школі ,де є 250 учнів на одного витрачається близько 5.500 грн, а там ,де 20-до 18000 грн.В типовій школі на 464 учні опалюється 59м2 на учня, а в напівнвповненій -вже 7м2.Треба було вчитись гарно.А ще таке.Ваша дитина на фізкультурі буде змагатись з ким?А там ,де 1-2 учні в класі ростуть недорозвинені діти-з ким їм спілкуватись,з вчителькою-бабусею 78-ми років?Я не можу знайти жодного повідомлення про те,що десь в Європі чи Америці збанкрутував фермер,бо на фермі немає школи для його двох дітей!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #7 стас 13.04.2011 08:58
Дуже дивно читати такі речі,знаючи,що вони виходять від людей,які вчора творили повний безлад.Чи пам*ятає пані Фещенко Костянтинівську школу,де свого часу знесло вітром дах та винесло вікна?Приїхавши до школи вона дала команду чекати пластикові вікна ,за її командою все перерахували і виміряли ,а пані *інтелігентка* так і не з*явилась більше.Кого тепер лікуєте,пані?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 Frosya 12.04.2011 19:38
Якщо три "особи" представляють- ІНТЕЛИГЕНЦІЮ, то я Папа Римський :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 Я 12.04.2011 18:19
Дуже цікаво яким же це чином Фещенко захищала освіту? Що такого вона робила? І як же освіту в області здають зараз? Завжди дивує: люди, які пишуть коментарі з будь-якого приводу, розуміють і володіють інформацією чи просто підтримують критикуючий загал...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #4 Kotovsky 12.04.2011 17:37
Я б сформулював питання інакше: "За що отримали таку владу?"
А відповідь дуже проста: як на вибори сходили - таких і отримали!
А тепер, шановна "об`єднана" опозиціє, надолужуйте те, що прогавили ПЕРЕД виборами.
А про збір коштів на "шкільний автобус" - це дуже цікава плітка. Можливо "на місцях" не чули, що "Шкільний автобус" - то державна програма, тож повинна фінансуватись з державного бюджету.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Просто читатель 12.04.2011 17:17
Обида г.Фещенко понятна - отлучили от кормушки. И стиль ее известен:полупр авда - полуслух. Но, когда предъявляешь такие серьезные обвинения,нужно оперировать достоверными фактами и цифрами. Зайдите на сайт областного управления образования. Там сегодня появилась информация (наверное, ответ Фещенко) - интересные данные...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #2 Qwer 12.04.2011 16:20
Фещенко,за часи свого перебування при владі таки захищала освіту,тепер же здають по повній як в області,а особливо в Черкасах :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #1 слава 12.04.2011 15:54
Очевидно,"Зміну" перепрофілюють, щоб нових донецьких заселити,бо їх,схоже, ще немало наїде...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100