реклама

реклама

kosmos0 Урочистості з нагоди Всесвітнього дня авіації і космонавтики, Дня працівників ракетно-космічної галузі України та з нагоди 50-річчя від дня польоту в космос Юрія Гагаріна відзначили у вівторок у Черкасах у обласній філармонії.

На захід зійшлися керівники області та міста. На 20 хвилин запізнився голова обласної ради Валерій Черняк, про що йому голова облдержадміністрації Сергій Тулуб і заявив під час огляду виставки краєзнавчих матеріалів, книг та іншої атрибутики.

На урочистостях було помічено безліч чиновників, а ще студентів, школярів… Звичайно ж, усіх зустрічав оркестр. Відчувалося, що організатори не гуляли. «Чому така помпезність?» – звернувся «Прочерк» до начальника одного з обласних управлінь. «Ех… У душі ми всі космонавти!» – віджартувався той і відійшов.

Насамперед свою колекцію, присвячену космонавтиці, представив відвідувачам черкащанин В’ячеслав Маслов. Він показував фотокартки, книги, значки, конверти. Розповідав про «зіркових собак» Білку і Стрілку, і, навіть, про те, що одна з них – Стрілка – по поверненню з орбіти народила цуценят. Губернатор з мером Черкас уважно слухали…

Вже у залі промови звучали набагато пафосніші.

kosmos1

Виступаючі говорили про важливість цього дня в історії, про прорив людства в незвідане. Звичайно кожен повинен був сказати, що поєднало хліборобський край – Черкащину – з космосом.

– Згадаємо сьогодні ім’я Георгія Тимофійовича Берегового, льотчика-космонавта СРСР, який у роки Великої Вітчизняної війни брав участь в Корсунь-Шевченківській наступальній операції. Чимало наших підприємств брало участь в космічних програмах Радянського Союзу. Свій вклад в цю справу внесли унікальні розробки заводу «Фотоприлад» з його центральним конструкторським бюро «Сокіл», заводу «Імпульс», Черкаського заводу телеграфної апаратури тощо, – говорив Сергій Тулуб.

Доповідачі згадали і про Алею, яку висадили космонавти на території Мліївського інституту помології ім. Л.П. Симиренка.

kosmos2

Сергій Одарич трохи повернув усіх з небес на землю, дорікнувши землянам за те, що вони «недбало ставляться до своєї домівки»:

– Ми кожного дня видобуваємо мільйони тон корисних копалин, ми кожного дня назад в землю повертаємо мільйони тон шкідливих відходів, викидаємо в атмосферу мільйони тон брудних речовин… – присоромив мер присутніх.

Однак насамкінець Сергій Олегович також налаштувався на черкаську складову Дня космонавтики.

– Багато хто з ветеранів космодрому приїжджав жити до Черкас. Черкаські вулиці носять імена видатних науковців, що причетні до народження космонавтики: вулиці Корольова, Ціолковського, Гагаріна, Добровольського, Волкова, Пацаєва, – зазначив він.

Насамкінець керівники міста та області нагородили тих черкащан, які здійснили значний особистий внесок у розвиток космічної галузі.

реклама

Коментарі  

 
+3 #6 Frosya 13.04.2011 19:35
До чого гидко спостерігати за *** мракобіссям.. Як запопадливо він виконує кремлівське замовлення по поверненню України а Радянський союз, де він був ПЕРШИМ СЕКРЕТАРЕМ ХАРЦИЗЬКОГО МІСЬКОМУ ПАРТІЇ. День Соборності - в місті не відмічався. День народження та смерті Шевченка - не відмічався. Проте любе радянське свято роздувається до космічних маштабів.. За наші податки путіновські холуї влаштовують комуністичні оргії.. Геть з Шевченкового краю!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Уточню про всяк випадок 13.04.2011 18:00
А де наголос ставити: "у душІ" чи в "дУші"? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 жужа 13.04.2011 16:39
Пропоную учасникам зібрання видати партійні квитки членів КПРС(оновленої) та почепити піонерські галстуки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 ПЕГАС 13.04.2011 16:34
Подивіться на цих ІХТІОЗАВРІВ!! :P :P Яка неприхована ностальгія по совдепії, де їх "поважали та цінували"!! :-? :-? Прямо крокодилячі сльози. :lol: ТЕПЕР ВИ НІКОМУ НЕ ПОТРІБНІ. І не морочте голову Гагарину, аби він побачив ваші пики - в гробу перевернувся б..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Мойша 13.04.2011 16:16
Пример Лени Черновецкого заразителен...
У него уже появились последователи :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Арсен 13.04.2011 14:54
От би їх усіх у космос запустить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100