реклама

реклама

У Звенигородці під загрозою закриття опинилися дитячі садки. На утримання цих закладів у міста бракує понад мільйон гривень. Із шести діючих дошкільних закладів місцеві чиновники збираються залишити всього чотири. Батьки вихованців - у розпачі. Місцеві дитсадки переповнені, і після оптимізації прилаштувати малечу буде вкрай складно.

Антоніна Нагиба, голова батьківського комітету:

- Дитсадки переповнені, дітей у нас багато. Якщо ми будемо відводити дітей у інші садки, не буде належного виховання і догляду за нашими дітьми.

Цей дитсадок - один із претендентів на закриття, вважають його працівники. Попри те, що установа відповідає усім стандартам, направляти дітей сюди припинили ще із січня. Невідома подальша доля і 30-ти співробітників - вихователів і нянь.

Світлана Ванділова, вихователь дошкільного навчального закладу:

- Ми як працівники нікому не потрібні. Єдине що нам пропонують: це мести вулиці за триста гривень, це те що ми маємо у нашому центрі зайнятості.

Які саме дитсадки скоротять, у міськвиконкомі ще не визначились. А саму необхідність закриття пояснюють браком коштів.

Олександр Саєнко, міський голова м. Звенигородка:

- Райцентр за розрахунками прирівняли до сіл і за рахунок цього ми втратили один мільйон 200 тисяч. Цих коштів в принципі і не вистачає, щоб утримувати садочки

У приміщеннях скорочених дитсадків чиновники обіцяють відкрити дитячий санаторій та будинок школяра. Однак люди кажуть - боротимуться до кінця. Вони вже почали збирати підписи і готувати листа до президента, повідомляє «Інтер».

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 да так просто 14.04.2011 10:28
Так а зачем далеко ходить? В Черкассах полным ходом готовятся к закрытию садиков. Первым на очереди 38-ой, тот что возле Фотоприбора. Видать не повезло ему, что в центре его построили. Для Одарича это как красная тряпка для быка. Торговые центры интереснее для С.О. чем дети...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Уточню 13.04.2011 18:07
Далеко не "в одному райцентрі"! Скажімо, у Чигирині - така сама ситуація.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Володимир Бесараб 13.04.2011 14:45
Потрібно захищати кожен дитячий садок, його кожен метр. Збирання підписів та лист... процедура дуже малоефективна. В своїй більшості такі листи відправляються до голови РДА. Тому без акцій та пікетів проблему не вирішити. Може бути ще ефективним адресне звернення до депутатів районної ради, міської ради. Пишіть прізвища прямо на транспорантах - це завжди "задіває". Успіхів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100