реклама

реклама

Ретро-фото. Черкаський річпорт, 1974 рік

Ретро-фото. Черкаський річпорт, 1974 рік


Депутати черкаської міської ради на останньому засіданні сесії дали згоду на придбання у власність громади Черкас будівлі річкового пасажирського вокзалу, розташованого на вул. Героїв Сталінграда. За словами міського голови Черкас Сергія Одарича, мерія має намір викупити у приватника цей об’єкт, щоб відновити його роботу.

Як розповів Сергій Одарич, річкові (вантажний та пасажирський) порти були приватизовані понад 10 років тому. Вантажний порт працює і нині, а от пасажирський перебуває у занепаді.

– Власник стверджує, що пасажирський порт є нерентабельним. Тому займатися водними перевезеннями він не має наміру. Ми три роки вели з ним перемовини: пропонували продати об’єкт іншим інвесторам, шукали тих підприємців, які погодяться взяти порт і відновити його роботу. Зрештою домовилися з власником, що викупимо будівлю і розвитком пасажирського вокзалу вже займатиметься міська влада, – розповів Сергій Одарич.

Цього року у бюджеті розвитку міста передбачено 1,5 млн. грн. на придбання будівлі пасажирського річкового вокзалу. Проте це не остаточна сума. Мерія вестиме перемовини з власником про зменшення ціни.

За словами Сергія Одарича, у планах міської влади наступного року відродити роботу річкового пасажирського вокзалу. Зокрема, передбачається зробити прогулянкові рейси на острови чи по Дніпру, також вокзал прийматиме транзитні пасажирські кораблі.

 Джерело: Прес-служба Черкаського міськвиконкому

Фото Станіслава Петровича

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100