реклама

реклама

Троє зловмисників вночі приїхали до будинку жителя міста Черкаси, попросили його вийти на вулицю, але не задля приємної розмови: чоловіки почали бити свою жертву та погрожуючи подальшою розправою, вимагали гроші у сумі 11 тисяч 200 доларів США.

Щоб зламати волю хлопця, спочатку затягнули в автомобіль «БМВ – 525» де залякували ножем, а потім вивезли до села Сокирне, де продовжили знущання над бранцем. Але цього їм здалось замало – вони знову повернулись до міста Черкаси. Жертву завели в гараж і там знову продовжили знущання: зв’язали хлопцю мотузкою руки, постійно його били і продовжували вимагати кошти та цінну побутову техніку, яка знаходилась вдома у останнього. Потім один із викрадачів, забравши телефон у потерпілого, зателефонував дружині його товариша. В телефонну слухавку було чути всі знущання, яким піддавали мучителі свого бранця. Погрожуючи фізичною розправою над жертвою, злочинці повторили свої вимоги: принести їм гроші та техніку і призначили місце та час передачі коштів. Коли друг дізнався, що товариш в біді, він негайно ж сповістив про це убозівців, які терміново розробили операцію по затриманню зловмисників та звільненню бранця. Про це повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Черкаській області Ігор Корнєв.

У вказаний час вимагачі зустрілись із товаришем жертви, який передав їм частину суми – 1200 доларів США. Після передачі коштів на злочинців чекав неприємний сюрприз – неочікувана зустріч з бійцями спецпідрозділу «Сокіл».

На даний час зловмисники затримані, порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, яка гласить, що вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Також додатково вирішується питання про порушення ще двох кримінальних справ за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) та ч.5 ст. 186 (пограбування) Кримінального кодексу України. Зловмисники перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території області.

Цікаво те, що затримані зловмисники були добре обізнані з Кримінальним кодексом України, адже двоє з них є студентами третього курсу одного з престижних юридичних вишів України і в майбутньому, навчаючись на судово-прокурорському факультеті, мали мрію працювати за фахом, тепер хлопці будуть вивчати Кримінальний кодекс не по книгах і переймати досвід роботи судді та прокурора безпосередньо під час розгляду справи, сидячи на лаві підсудних, повідомляють у відділі зв’язків з громадськістю МВС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100