реклама

реклама

Прес-секретар губернатора Оксана Химич любить вказувати журналістам "на вихід"

Прес-секретар губернатора Оксана Химич любить вказувати журналістам "на вихід"

Бо дотримувалася правил протокольної зйомки під час міжнародних візитів

13 квітня під час зустрічі губернатора Черкас Сергія Тулуба з надзвичайним і повноважним послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом прес-секретар пана Тулуба Оксана Химич попросила представників ЗМІ покинути зал. Сталося це через кілька хвилин після початку заходу.

Про це «Телекритику» повідомили черкаські журналісти, здивовані вчинком прес-секретаря. Вони просили не називати їхніх прізвищ, оскільки мають певні побоювання.

Журналісти  пов'язують дії прес-секретаря з тим, що під час зустрічі мало обговорюватися «скандальне» питання - конфлікт довкола лікування хворих на ниркову недостатність у німецькій приватній клініці «Фрезеніус». Зокрема, мало звучати питання про те, чому не виконуються домовленості і договори, укладені черкаською владою з німецькими інвесторами.

«Спочатку почав говорити губернатор. Відповідно до протоколу він представляв Черкащину. А оскільки питання було скандальне, ми всі чекали, коли буде говорити посол, але прес-секретар буквально через хвилин 5-7 сказала всім покинути зал, неголосно, просто передала усім, що мов "на вихід". Всі журналісти встали і пішли. Ми до суті не дослухалися взагалі», - повідомив черкаський журналіст.

Як розповіла в коментарях ТК Оксана Химич, «журналісти були присутні не 5 хвилин, а хвилин 15-20, а сам захід тривав з годину». На питання про те, чому журналістам не було дозволено залишитися на всю зустріч, пані Химич відповіла, що таким є протокол зйомок міжнародних зустрічей: «Під час міжнародних зустрічей ми завжди організовуємо прес-конференції, прес-підходи, у нас це все налагоджено. Так було і цього разу. Преса була запрошена, було багато представників і комунальних, і незалежних ЗМІ. Йшла зустріч, сторони спілкувалися. А після того, хто бажав, той взяв коментарі. І в посла, і в наших представників. Крім того, ми потім розіслали інформацію за результатами зустрічі. Я не розумію, чому виникло таке питання».

 

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Залізняк 15.04.2011 12:06
Щоб "холуї" не почули, скільки треба відвалити на розбудову нової Черкащини
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100