реклама

реклама

grog З наступного тижня десятки тисяч черкасців (інваліди, соціально незахищені, матері-одиначки, пільговики та інші) можуть не отримати коштів, які передбачені державою. Причиною призупинення усіх соціальних виплат стала ухвала Соснівського районного суду Черкас, йдеться у прес-релізі прес-служби Черкаської мерії.

Як пояснила директор департаменту бюджетної політики Наталія Джуган, 13 квітня суддя Соснівського районного суду, задовольнивши клопотання Соснівської районної ради Черкас про забезпечення позову по адміністративній справі, зупинила дію рішення міської ради «Про міський бюджет на 2011 рік» саме в частині соціальних виплат.

—    На превеликий жаль, турбуючись, як на мене про свої зарплати, посади, посадовці Соснівської районної ради звернулися до суду про визнання рішення міської ради «Про недолегування повноважень районним радам», ухвалене у лютому поточного року. Паралельно вони звернулися до суду, щоб призупинити рішення про міський бюджет на цей рік. Тим самим залишили без соціальних виплат десятки тисяч черкасців, — говорить Наталія Джуган.

Зокрема, кошти не надійдуть на виплату допомоги сім'ям з дітьми і дітям; на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату за послуги ЖКГ, а також компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги по догляду за інвалідами, виплат матеріальної допомоги на поховання окремих категорій громадян.Наталія Джуган вважає, що це злочин проти громади Черкас. За її словами, мерія докладе усіх зусиль, щоб убезпечити черкасців від негативних наслідків цього судового рішення. Нині готується апеляційна скарга. Найближчим часом буде скликане позачергове засідання сесії міської ради, на якій розглянуть це питання.

Керуючий справами черкаського міськвиконкому Микола Кудрявцев назвав таку ситуацію «парадоксальною». За його словами, «певно, переслідуючи власні інтереси по виплаті заробітної плати, Соснівська районна рада не погребувала тим, щоб залишити без фінансування соціально незахищені верства населення».

—  Черкасцям байдуже через кого проходять соціальні виплати: через районні у місті ради, чи через міськвиконком і державне казначейство. Вони хочуть отримати допомоги чи пільги, передбачені законом. Натомість через небажання деяких керівників втрачати свої зарплати, з’являються судові позови, через які страждають люди, — зауважив Микола Кудрявцев.

Довідка: у Черкасах існує дві районні ради — Соснівська та Придніпровська. У лютому поточного року Черкаська міська рада ухвалила рішення «Про неделегування повноважень Соснівській та Придніпровській районним радам». Причина – не проведення виборів депутатів районних рад у жовтні 2010. На підставі цього міська рада у рішенні про міський бюджет змінила процедуру проходження коштів на соціальні виплати. Відтепер вони проходять через міськвиконком та органи держказначейства. Натомість Соснівська районна рада звернулася до суду з двома позовними заявами про скасування рішення міської ради «Про неделегування повноважень Соснівській та Придніпровській районним радам» та «Про міський бюджет на 2011 рік».

реклама

Коментарі  

 
+2 #11 OBZT 18.04.2011 07:59
Дядя Степа ты сердишься, значит ты не прав
***
А по поводу приближенности власти к народу - так посмотри как в Европе это работает
Soviet era freak
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Микола 16.04.2011 19:44
Кудрявцев явно не дотягивает до уровня своей высокой должности, хочется верить, что в связи с молодым возрастом. Одарич явно погорячился, выдвинув его на управлять делами горисполкома. Одно радует - коменты перестал в рабочее время писать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #9 Дядя Стьопа 16.04.2011 14:29
Послушайте, господа, защитники районных рад.
Районы - это пережиток совдепии. Как по мне, то это болото, где мутится зарплата, получается стаж чиновника и люди выходят на пенсию.
Для меня главный в городе - это мер, город и горсовет. Все. Точка. Они принимают решения, они за них отвечают, с них и спрос.
Мы же не бежим в районы и не кричим "Дороги, освещение, зарплата учителя, ремонт подъезда, отопление школы или спортивная секция". Я если честно, не знаю даже тех, кто в этих районах старший. Я ИХ НЕ ВЫБИРАЛ!!!!!!!
Поэтому не тычте мне про постановы, законы и прочую ерунду.
Засунте это себе в жопу или оставте на растопку печки.
Логика подсказывает. В городе главный горсовет и мер, а остальные - это шавки. В том числе и районы.
И одна шавка решила показать, что она умнее всех. Так в тюрму эту умную шавку, пусть там лает.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Максим 16.04.2011 00:25
Цитую Дядя Стьопа:
Кудрявцев, что вы ждете. Подайте в Генпрокуратуру.
Пусть арестуют половину Сосновки. Посидят пару месяцев, как Луценко, сразу умными станут.
Ну ничего ж там не делают.
За бумажками пытаются спрятать свою работу.
Арестовать и уволить.
Задолбали уже.

умно. Читай Конституцию, ЗУ, Постанови КМУ, решения судов всех инстанций тогда поймешь кого сажать надо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #7 smart 16.04.2011 00:09
Дядя Степа, включите мозги, а кто все это время начисляет выплаты? кто работает с "незахищенними верствами" Одарыч???
Он только может палки в колеса ставить и мешать налаженому процессу. А еще ставить турникеты и милицию с собаками в горисполкоме, чтоб вы куда надо не попали.
Комитеты самоорганизации разогнал - нового не создал, уже 2 раз выборы проходят , а воз и ныне там - НЕ РАБОТАЕТ
СУБы - создавались под шумок - "Мы оптимизируем и за комуслуги будете меньше платить" - ВЫ лично увидели "покращення уже сьогодни"???
Так что не надо тут мозги парить
И младенцу понятно для чего разваливают местное самоуправление
Народ все видит и знает
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #6 Микола Кудрявцев 16.04.2011 00:01
Цитую док:
Прежде чем проводить какие-то действия, надо сначала подумать о последствиях, и желательно головой.

Було б непогано, якби при поданні позову так і було...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #5 Микола Кудрявцев 15.04.2011 23:53
Зриву виплат не буде, запевняю. Річ у тім, що міськрада вже через два-три дні має зібратися й прийняти рішення про те, як проводити виплати, й усі гострі питання будуть зняті. Обурює одне: ми проводимо "круглі столи", "засідання робочих груп", "наради", "експертні обговорення", на яких деякі представники райрад мають совість попереджати міськвиконком, аби ми не зірвали соціальні виплати! Й звинувачувати у тому, що, мовляв, міськрада "повільно скорочує видатки"! При цьому все це говориться знаючи наперед, що відбуватиметься далі, і що у бруд можна буде замазати своїх опонентів..Шкода, але методи протистояння, які обирає одна з райрад, далекі від цивілізації!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #4 Дядя Стьопа 15.04.2011 17:47
Кудрявцев, что вы ждете. Подайте в Генпрокуратуру.
Пусть арестуют половину Сосновки. Посидят пару месяцев, как Луценко, сразу умными станут.
Ну ничего ж там не делают.
За бумажками пытаются спрятать свою работу.
Арестовать и уволить.
Задолбали уже.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 док 15.04.2011 16:57
Снова с больной головы на здоровую, как в поговорке про невестку. К тому же выплаты пока не прекратились. А если вдруг прекратятся, то только "благодаря" действиям горсовета. Сначала нагло и подло забрали ("оптимизировали") деньги у районов. Потом поразмыслив остатками серого вещества кинули кость, при этом забыв половину льготников. А когда суд поставил не в меру зарвавшийся горсовет на место, начали жаловаться на весь белый свет. Прежде чем проводить какие-то действия, надо сначала подумать о последствиях, и желательно головой. И можете собирать хоть сессия, хоть хурал, хоть кагал, хоть сходняк - результат будет один: кое-кто сильно поплатится за срыв социальных выплат. И это кое-кто - СамизнаетектО! :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 hitzay 15.04.2011 16:47
Ото давит информационно горвласть на те бедные рады...Прочерк мог бы взять комменитарий и у противоположной стороны, прежде чем писать эту односторонщину
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100