реклама

реклама

energ Про це інформаційному агентству «Уkраїнські Новини» повідомив голова правління компанії Юрій Власенко. "Приїхали люди на 3 автобусах, потім з'ясувалося, що це приватна охорона, разом із представниками компанії Григоришина", - повідомив Власенко.

З його слів, разом із представниками підконтрольних бізнесменові Костянтину Григоришину акціонерів "Черкасиобленерго" прибули також представник Української енергозберігаючої сервісної компанії ("УкрЕско", Київ), а також представник Фонду державного майна.

Зазначені особи, зі слів Власенка, спробували проникнути на територію підприємства під приводом проведення зборів акціонерів, які, за даними голови правління, було перенесено на 19 серпня через ненадання реєстратором реєстру акціонерів.

"Вони приїхали без пред'явлення документів, які підтверджують їхні повноваження, без доручення Кабінету Міністрів про проведення зборів. Там є представник Фонду держмайна, але ніякого доручення від ФДМУ він не показує", - підкреслив Власенко.

Охорона підприємства відмовилася пропускати згаданих вище осіб на територію підприємства, після чого люди, які прибули в автобусах, почали одягатися в камуфляжне екіпірування, шоломи й бронежилети, що змусило керівництво підприємства звернутися в черкаську обласну державну адміністрацію та в міліцію.

Після звернення до території "Черкасиобленерго" під'їхав загін спеціального призначення "Беркут", і представники приватної охорони відмовилися від наміру проникнути на підприємство, але продовжують перебувати біля його території.

"Це типова спроба рейдерського захоплення", - підкреслив голова правління "Черкасиобленерго".

На думку Власенка, метою такої акції є зміна спостережної ради компанії, щоб надалі або організувати штучне банкрутство, або провести відчуження підприємства будь-яким іншим чином.

Як повідомляло агентство "Українські новини", Кабінет Міністрів має намір продати 21-50% акцій у 2 енергогенеруючих компаніях та 9 енергопостачальних компаніях до 2012 року.

Зокрема, Кабмін має намір продати 21% акцій "Черкасиобленерго", причому разом з пакетом акцій у розмірі 25%, що належить Українській енергозберігаючій сервісній компанії.

46% акцій обленерго належать ФДМУ, 25% - Українській енергозберігаючій сервісній компанії ("УкрЕско"), а компанія з управління активами "Сварог Ессет Менеджмент" володіє 10,1579% акцій "Черкасиобленерго".

реклама

Коментарі  

 
0 #2 наблюдатель 16.04.2011 08:03
А трубили то вовсю, что ЗУ "Про акціонерні товариства" практически сводит к минимуму явление рейдерства, как такового.А тут ничего и не изменилось, только ещё больше непоняток..Ох уж эта извечная мечта нашего народа о халяве..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Залізняк 15.04.2011 18:22
Ну нічого в цій країні не змінилося. Змінилися декорації і обличчя. І ці обличчя скоро зміняться
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100