реклама

реклама

zupp До 20 травня на всіх зупинках громадського транспорту Черкас міська влада планує розмістити інформацію, де буде вказано початок і кінець руху всіх маршрутних автобусів, а також їхній інтервал і період ходіння. Відповідне розпорядження надав міський голова Черкас Сергій Одарич управлінню вуличної інфраструктури, транспорту та зв’язку міськвиконкому під час круглого столу з черкаськими перевізниками та студентами. Про це інформує прес-служба Черкаської мерії.

Ініціатором зустрічі з мером міста стало студентство за підтримки громадської молодіжної організації “Демократичний альянс” і благодійної фундації “Паритет”. Молодь Черкас звернулася до міської влади з проханням зобов’язати всіх перевізників здійснювати перевезення пасажирів до 12-ої ночі з інтервалом не більше 15 хв., а також розмістити на зупинках розклад руху громадського транспорту.

– Я не переконаний, що всьому громадському транспорту треба працювати до 12 години вечора. Є маршрути, де такої потреби немає, – говорить Сергій Одарич. – І питання тут не в перевізнику, а в особливості конкретного маршруту. Якщо він потребує роботи з 5-ї до 24-ї, значить треба це записати в паспорт маршруту, а не перевізнику. Вносьте свої пропозиції і ми будемо їх враховувати, при потребі навіть коригувати графіки руху.

Сергій Олегович попросив студентів, якщо вони бачать випадки недотримання розкладу руху маршруток, негайно повідомляти в Оперативну службу 1505. Причому конкретно по якому маршруту і які відбуваються порушення. Адже тоді є можливість зафіксувати факт, скажімо, відсутності транспорту на даному маршруті й відповідно застосувати штрафні санкції до перевізника аж до розірвання з ним договору.

Міський голова також зазначив, що та система громадських перевезень, яка нині існує в Черкасах є неправильною, від якої в Європі вже давно відмовились. Натомість нова система передбачає такі умови, за якими всі перевезення громадським транспортом забезпечує єдина компанія, яка створена містом і є або повністю муніципальна, або змішаного типу, проте місто там обов’язково присутнє.

Нагадаємо, що за цієї системи запроваджується єдиний квиток, єдина ціна на проїзд. Можна буде купувати проїзний на день, місяць чи рік, і кожен має можливість за одним квитком їздити з будь-якою кількістю пересадок, причому в різних видах транспорту. Якщо в цієї фірми не буде власних автобусів, то вони можуть найматися, наприклад, у сьогоднішніх перевізників, але оплата здійснюється за кілометр пробігу, незалежно від того скільки пасажирів везе маршрутка.

– Цього року ми плануємо вже запровадити європейську систему перевезень у Черкасах. Транспортне управління зараз безпосередньо займається реалізацією цього проекту. І тоді, до речі, зніметься питання часу руху автобусів. Водіям навіть буде вигідніше їздити о 12 ночі, ніж о 6 вечора, коли навантаження на ходову буде значно більшим, – зауважив Сергій Одарич.

 

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Николай 25.05.2011 12:54
Обещанного три года ждут?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Мойша 20.04.2011 12:29
Вот висят по городу щиты от ГАИ, сколько было аварий, травмированных, погибших.... Может, стоит вместо интервала на остановках вешать щиты и писать - сколько ям, колдобин на следующем участке до остановке. Все таки информация водителям и пасажирам... где нужно привставать, крепче держаться за поручни :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Алекс 20.04.2011 08:45
"навантаження на ходову буде значно більшим" - а навантаження на гаманець?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100