реклама

реклама

Фото Reuters

Фото Reuters

За перший квартал цього року 3000 підприємців у Черкаській області перестали ними бути. Причина – законодавчі зміни, що обернулися несприятливими умовами для ведення бізнесу, обмеженням можливостей підприємців. Про це на засіданні в Черкаському прес-клубі реформ повідомив голова обласної громадської організації «Ресурсний центр «АНГО» Анатолій Рекун.

Самі підприємці констатують: легальне працевлаштування обертається значним податковим навантаженням – а тому із 50 працівників підприємець офіційно може взяти на роботу 1-2.

– Хоча легальне працевлаштування вигідне і для підприємця, і для робітника, проте сьогодні це означає 50 гривень податків із кожних сплачених 100 гривень легальної зарплати. Цей податковий тягар доводиться закладати в собівартість продукції, яку реалізує підприємець – а, відтак, ціна продукції зростає, зростають ціни у магазинах, – говорить голова Ради підприємців бази ОПС, підприємець Сергій Діденко.

За словами заступника начальника Головного Управління освіти і науки Черкаської ОДА Павла Кулинича, до 90% безробітних, зареєстрованих у центрі зайнятості, насправді мають роботу, але нелегальну: «Ви спробуйте залучити їх до оплачуваних громадських робіт – не погоджуються. Насправді, ці люди працюють, але неофіційно». Як одну із глобальних причин безробіття Павло Кулинич назвав дестабілізацію ринку праці: «80% молоді вступає до вишів, 20% - до ПТЗ, насправді ж затребуваність випускників тих і інших закладів є обернено пропорційною. Виробництву ж потрібні робітничі кадри – це стосується  і великого, і малого, і середнього бізнесу».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100