реклама

реклама

На Черкащині 21 квітня відбулося тактико-спеціальне навчання з особовим складом Центральної артилерійської бази боєприпасів Сухопутних військ ЗС України щодо знешкодження диверсійно-терористичних груп, організації проведення аварійно-рятувальних робіт з ліквідації пожежі, евакуації особового складу та військового майна.

Загальне керівництво навчанням, яке проходило у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади, підрозділами МНС та МВС України, здійснював командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Геннадій Воробйов.

До тренування були залучені посадові особи логістики управлінь оперативних командувань та армійських корпусів Сухопутних військ ЗС України, командири баз, арсеналів та складів озброєння і боєприпасів Сухопутних військ ЗС України, представники різних гілок органів місцевого самоврядування, міністерств і відомств.

В ході навчання військовослужбовці бази у взаємодії з підрозділами СБУ, МНС та МВС України практично відпрацювали питання з відбиття нападу озброєної групи та її ліквідації, локалізації та ліквідації виниклої на технічній території бази пожежі, евакуації особового складу і військового майна у визначені райони.

За словами заступника командувача Сухопутних військ з логістики – начальника логістики Сухопутних військ ЗС України генерал-майора Юрія Толочного, в основу навчання було покладено практичний досвід підрозділів Збройних Сил України з ліквідації надзвичайних ситуацій.

– Відпрацювання низки важливих елементів, які ми вклали у замисел тренування, дали змогу командуванню бази та командирам підрозділів удосконалити професійні навички з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру й можливих терористичних актів, – розповів генерал-майор Юрій Толочний.

Він підкреслив, що навчання проводилося у кілька етапів, на кожному з яких особовий склад артилерійської бази, відповідно до своїх функціональних обов’язків відпрацьовував певний алгоритм дій, що передбачені керівними документами.

– Залучення до тренування місцевих органів виконавчої влади, підрозділів МНС та МВС України дозволило підвищити міжвідомчий рівень взаємодії з актуальних питань подолання кризових явищ, поділитися набутим досвідом, – зазначив генерал-майор Юрій Толочний.

Варто зазначити, що тренування носило навчально-методичний характер і було показовим для присутніх на ньому командирів інших баз та арсеналів Сухопутних військ ЗС України, з якими були проведені заняття на навчальних місцях. Питання, на яких акцентувалась увага, стосувалися порядку організації охорони і оборони, організації пропускного режиму, особливостям зберігання реактивних боєприпасів у сховищах, на відкритих майданчиках.

Загалом у тактико-спеціальному навчанні були задіяні понад 300 чоловік особового складу як Сухопутних військ ЗС України, так й інших силових структур, більше 30 одиниць техніки.

– Військові повинні бути готові до будь-яких екстремальних ситуацій. Особовий склад артилерійської бази, командири арсеналів та складів зберігання зброї та боєприпасів Сухопутних військ, як і представники інших відомств, отримали цінні знання, хороший практичний досвід. Тактико-спеціальне навчання продемонструвало, що взаємодія командування артилерійської бази з місцевою владою, іншими силовими структурами області є дієвою, а спільно розроблені плани реагування на ту чи іншу кризову ситуацію є реальними, - зазначив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Геннадій Воробйов.

Говорячи про першочергові завдання забезпечення надійного зберігання ракет і боєприпасів, генерал-полковник Геннадій Воробйов зауважив, що у військових частинах та з’єднаннях Сухопутних військ постійно проводяться заходи з підвищення вибухопожежобезпеки на військових об’єктах. При цьому особлива увага приділяється складам та сховищам ракетно-артилерійського озброєння та паливно-мастильних матеріалів.

– На усіх військових об’єктах підвищено бойову готовність позаштатних пожежних команд, посилено пожежно-сторожові патрулі. Весь керівний склад командування Сухопутних військ, армійських корпусів, оперативних командувань працює зараз у військах, – додав командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Геннадій Воробйов.

Про це повідомляє Департамент преси та зв’язків із ЗМІ МО України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100