реклама

реклама

З 1-го квітня наступив важливий період на всіх водоймах області та Кременчуцькому водосховищі  – це весняно-літній нерестовий період.

Виконуючи окреме доручення Державної екологічної інспекції України від 12 березня 2014 року № 3 з метою посилення державного контролю за станом охорони, використання і відтворення рибних ресурсів під час весняно-літнього нерестового періоду державними екологічними інспекторами Черкаської області проводитимуться посилені заходи контролю за ситуацією на всіх водоймах област. Для цього створені оперативні групи із числа державних і громадських інспекторів з охорони довкілля.

Розроблений та погоджений з МВС Черкаської області та держрибохороною план спільних дій по боротьбі з браконьєрством.

З 1 квітня по 10 червня 2014 року на водоймах області почали працювати мобільні рейдові групи, робота яких спрямована на недопущення фактів вилову риби та інших порушень правил рибальства, в тому числі незаконне придбання чи збут водних живих ресурсів.

В період нересту забороняється промислове та любительське рибальство та пересування будь-яких плавзасобів на водних об’єктах, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних живих ресурсів.

Забороняється під час нересту проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних смугах днопоглиблювальні роботи, видобуток гравію та піску.

Для рибалок любителів зазначені місця та ділянки де любительський лов буде дозволений, але за умови, що ловити можна буде тільки з берега однією вудкою з одним гачком виключно у світлу пору доби. Всі човни, що будуть знаходитися на березі у заборонений період без власників будуть рахуватися безхозними та вилучатимуться. Також до відповідальності згідно з чинним законодавством будуть притягнуті керівники причалів з яких в заборонений будуть будуть виїзд жать човни.

За порушення правил вилову риби під час нересту передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Державна екологічна інспекція у Черкаській області на період операції «Нерест» з 1 квітня по 10 червня цілодобово виходить на посилене чергування.

Про це інформують в прес-службі Державної екологічної інспекції в Черкаській області

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Любитель посудачить 20.03.2015 01:25
Мне вот всегда было интересно узнать 2 вещи:1)Они собираются вылавливать всех браконьеров или те что в законе-не в счет? 2)Объясните мне дураку по какой причине в разгар нереста спускают воду и сушат этим почти всю отложенную рыбой икру? Даже в свете этих двух простых вопросов ловишь себя на мысли что наши доблестные работники рыб надзора эдакими "операциями" аля Спасатели на*бу лишь втихаря пытаються устранить конкуренцию на вылов последних крох а заодно и зарисоваться что бы пригретое место не покинуть.Раз уж вы друзья мои ПЫТАЕТЕСЬ что то делать то лучше не пытайтесь-это приводит только к худшему.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Чапай 05.04.2014 10:09
Ага, всем нельзя кроме 20 баркасов с сетями... работают и ночью и днем, деньги шальные...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 незнайка 04.04.2014 17:06
Забороныть на базари торгувать рыбою не пробувалы? УПЕРЬОООД за нагородамы
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Loki 04.04.2014 17:02
В місцевих коридорах влади, братва вже з середини лютого треться, мєтая ікру так, шо похоже кресел для їхніх мальків прийдеться ще й докуплять! ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100