реклама

реклама

«Розцінюю таку діяльність Черкаської обласної державної адміністрації як намагання дискредитувати міського голову Сергія Одарича та депутатів,  обраних від міста Черкаси»

«Розцінюю таку діяльність Черкаської обласної державної адміністрації як намагання дискредитувати міського голову Сергія Одарича та депутатів, обраних від міста Черкаси»

Черкаси з-поміж усіх обласних центрів отримало найменше коштів на ремонт доріг комунальної власності. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила депутат Черкаської обласної ради Любов Майборода. За її словами, це пов’язано з надмірною централізацією коштів на державному рівні.

Мовляв, раніше місцевий податок з власників транспортного засобу зараховувався до місцевого бюджету. І, наприклад, торік ця сума становила 42 млн грн., з якої 9 млн грн. Черкаси використали на ремонт доріг. Нині ж місцевий податок скасований.

– Замість нього ввели акцизний збір на реалізацію паливно-мастильних матеріалів. Коли Кабмін приймав рішення про цей акцизний збір, то нас запевняли, що надходження до нього будуть значно більші від податку з власників транспортних засобів - у п’ять разів. Відповідно стан наших доріг мав значно покращитися. Але акцизний збір зараховується не до місцевого, а до державного бюджету. І як наслідок, місцевим бюджетам спускається субвенція на ремонт і утримання доріг комунальної власності, – зазначила Любов Володимирівна і пояснила схему розподілу коштів: – Цьогоріч вийшли три постанови Кабміну, які регламентують розподіл цієї субвенції. Остання постанова говорить, що субвенція на утримання доріг комунальної власності розподіляється пропорційно до кілометражу. Вочевидь, люди які не є обраними – Кабмін – розподіляють ці кошти на власний розсуд і я вважаю, що такий підхід до формування і до використання субвенцій – це є просто корумповані схеми, зосереджені в Києві для відмивання коштів. На нашу область відповідно до останньої постанови передбачено 36 млн грн. коштів на ремонт доріг. Це відповідно до постанови, де сума коштів обраховується в залежності від кілометражу. З цієї суми на місто Черкаси припадає 1 млн 94 тисячі, тобто в 9 разів менше, ніж торік. Сама по собі методика розрахунку субвенції є абсурдною. Бо крім розрахунку кілометражу, треба враховувати навантаження. І не можна зрівняти навантаження центральних доріг обласного центру (наприклад, бульвару Шевченка) з навантаженням на дороги у якомусь селі Лисянського району. Тож згадана постанова говорить про те, що прем’єр-міністр Микола Азаров не тільки в капусті не розбирається, а й у ремонті доріг.

mal21

За словами депутата обласної ради, інші обласні центри отримали більшу суму коштів на ремонт доріг комунальної власності. Так, Рівне отримало 15 млн грн., Полтава – 10 млн грн., Вінниця – 14 млн грн.

– Це найменша кількість мільйонів на утримання і ремонт комунальних доріг. За одними й тими ж методиками Черкаси отримують 1 млн. Я розцінюю таку діяльність Черкаської обласної державної адміністрації по розподілу цієї субвенції, як намагання дискредитувати місцеве самоврядування, у тому числі міського голову Сергія Одарича, депутатів,  обраних від міста Черкаси. І коли ми подивимося на кошти, що розподілені  по районах, то побачимо, що практично всі адміністративно-територіальні одиниці мають більше коштів. І тут постає вже інше питання: через півтора роки в нас відбудуться парламентські вибори. І отакий розподіл субвенції, коли значна кількість коштів виділяється на райони, вважаю політичним хабарем і намаганням підкупити виборців і виграти наступні парламентські вибори. Для цього кидається все. Залишати місто Черкаси з 1 млн грн. – це є просто злочин. Крім всього іншого кошти ці розподіляються розпорядженням голови ОДА. А раніше ми суму затверджували на сесії. Нині ж людина, яка ніким не обрана, а призначена, розподіляє ці кошти, – обурюється Любов Майборода. – Я сьогодні розмовляла з колегами-депутатами Львівської обласної ради. Вони на своєму засіданні прийняли рішення: перелік коштів, що розподілятимуться у той чи інший населений пункт затверджувати сесією. Якби наша рада була відповідальна перед виборцями, а не перед партіями, то і вона б прийняла таке рішення.

Щоб якось вирішити це питання, Любов Майборода має намір 29 квітня на сесії обласної ради ставити питання про відставку голови облдержадміністрації Сергія Тулуба.

– Я вважаю за доцільне звернутися депутатам міської і обласної ради, а також міському голові Сергію Одаричу до Президента, бо ми не можемо в таких умовах далі працювати. Це є просто знущанням над місцевим самоврядуванням. Також слід викликати сюди нардепів, що представляють у Верховній Раді Черкащину. Я вже мала розмову з Сергієм Терещуком (Народна Партія), щоб це питання піднімалося на сесії. Має бути зроблений перегляд Кабміном схеми призначення цієї субвенції. Щоб були враховані інтереси жителів міста. Щоб не було надмірної централізації! – наголошує Любов Майборода, заступник міського голови Черкас.

реклама

Коментарі  

 
-4 #11 Харитя 28.04.2011 13:18
Донецька шпана зовсім здуріла. Гребе по чорному - генетична хватка на рівні безумовного рефлексу. ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #10 Мойша 28.04.2011 12:10
Не волнуйтесь раньше времени. Ровно год назад, даже меньше..С.Борисович говорил, что он уже договорился с своим хорошим другом главой Минфина о выделении 200млн.грн. на дороги черкащины. Будут у нас обещанные - дороги, капремонт моста, аэропорт...все у нас будет, будет новое..збудованое 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #9 Аватар 28.04.2011 10:38
Треба "телегу" полсать по этому поводу
http://ura-inform.com/ru/economics/2011/04/20/azarov5
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #8 Frontmen 28.04.2011 09:00
0дарич для Тулуба як кістка в горлі. Тулуб призначає на посади лише cвоїх - донецьких та харцизських. Навіть прибіральниць в держадміністрац ію завозить з Горловки. А тут мер - не регіонал. У губернатора тік.. Тому і "мільйон" на дороги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #7 Браво 28.04.2011 08:51
Майборода для донецьких незрозумілий "феномен". :-| :-| При ПОСАДІ і замість того, щоб лизати і співати оди - КРИТИКУЄ. :zzz :zzz Так-так хлопці, це вам не Харцизськ, а УКРАЇНА!! :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 молния 27.04.2011 22:41
Ви, пані Л.Майборода, заступник міського голови і відповідаєте
за більш важливі напрямки (освіта,медицин а,молодь, наркоманія,СНІД ,тощо), аніж дороги. Там ваш "кіт" точно не валявся. А може це і є злочин, коли чиновник отримує зарплату і халатно виконує свої службові обов"язки?
Доречі, Історична спадщина також ваша, а за ЗОЛОТУ ПІДКОВУ ані слова.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Fagot 27.04.2011 19:14
Тепер зрозуміло чому в Донецьку за ригиони 90% голосують: всіх залякують і з***. Черкаських лизоблюдів також неміряно - Тулуб хоче зробити з Черкащини "другий Харцизьк". Надірветься.***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 Frosya 27.04.2011 19:06
Немає сумніву, що субвенція на дороги, яка іде з Києва - суцільний відкат. :P Подивіться на Канівський заповідник, обласну дитячу лікарні, які будувались за рахунок києвських субвенцій - вкрадені сотні мільйонів гривень. :P :P Та донам мало - добрались і до місцевих доріг, останні копійки забирають. Обіцяли місцеве самоврядування, а вийшло місцеве обкрадання..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Пипець 27.04.2011 18:01
власне кажучи, дорогам ***...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Мирослав 27.04.2011 16:34
На кожній нараді Тулуб стверджує, що в місті немає гоподаря. А хто його годує,платить 200 тисяч пенсії на рік та 300тисяч зарплати з "оздоровчими"? Сотні людей отримують 1500 гривень в місяць, щоб утримувати таку цяцю, яка нами "керує". ;-) :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100