реклама
Sucurity Police

реклама

Перший міський етап змагань дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри українського козацтва «Сокіл» («Джура») відбувся сьогодні в Черкасах у парку ім. 50-річчя Жовтня. Участь у змаганнях взяли 120 школярів з 15 черкаських шкіл. Вже у наступному – обласному етапі змагань – візьме участь команда переможець у складі 15 учнів.

Кожна команда представила свій клич, девіз, прапор і клейноди

Кожна команда представила свій клич, девіз, прапор і клейноди

– «Джура» – це зброєносець при козаку, молодий хлопець, що починає лише шлях свого становлення як козака. Раніше учні грали в гру «Зірниця». Але сьогодні у дітей треба виховувати патріотизм, – розповіла «Прочерку» завідуюча Черкаським міським методичним кабінетом установ освіти Інна Косенкова. – Увага в грі зосереджується на молодій людині – учасникові змагань. Тут враховується і фізична підготовка. У грі школярі повинні будуть також проявити санітарно-медичні знання. Відродження гри «Сокіл» ініціювало Міністерство освіти і науки України. Сьогодні ми проводимо цю гру за сприяння черкаського козацтва.

У змаганнях брали участь як козаки, так і козачки

У змаганнях брали участь як козаки, так і козачки

– Проведення усіх цих змагань координує Головний штаб гри «Джура». У цей штаб входить і Центр національного відродження, і Українське козацтво, – зазначив голова ГО «Воля ХХІ» Назар Обідзінський, чия організація бере активну участь в організації змагань.

Пластуни відчули себе в парку, як в Холодному Яру

Пластуни відчули себе в парку, як в Холодному Яру

До речі, організатори планують провести на Черкащині Всеукраїнський етап гри «Сокіл» («Джура»), а точніше – у Холодному Яру. Мовляв, він давно став духовним символом українського народу, тож є всі підстави провести таборування саме там.

реклама

Коментарі  

 
+11 #1 Любов Майборода 27.04.2011 18:27
Щиро дякую організаторам дійства за виховання УКРАЇНЦІВ - чудова молодь. Ми не випадкові люди в цьому світі, а нащадки Богдана Хмельницького,Т араса Шевчненка, героів Холодного Яру, В`ячеслава Чорновола. Хто має історичну пам`ять - тому і Бог помогає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100