реклама

реклама

Міністр (у центрі) відвідав агрофірму "Маяк" у селі Піщаній

Міністр (у центрі) відвідав агрофірму "Маяк" у селі Піщаній

Міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк у ході своєї поїздки на Черкащину у понеділок проінспектував  хід жнив та відвідав окремі господарства Золотоніського району:

- Черкащина – один з основних регіонів, на який покладаємо великі сподівання щодо якості майбутнього врожаю, - визнав у коментарі для журналістів міністр. -  Якість врожаю – це питання нашої, передусім, продовольчої безпеки. Мені пощастило відвідати провідні підприємства області, поспілкуватися з керівниками, які свого часу зіграли важливу роль при переході на ринкові відносини.
Сьогодні в країні започатковані масштабні реформи, й перетворення значною мірою торкнуться сфери АПК. Дуже тішить той факт, що провідні аграрії Черкащини вели й ведуть свої господарства за тими пріоритетами, які ми, як міністерство, обрали в якості стратегічних. Йдеться про рослинництво, свинарство й молочне скотарство.
Крім того, метою поїздок є й, вибачте на слові, банальна інспекція того, що ми маємо. Огляд наявних потужностей – це важливо, аби зрозуміти що відбувається, як відбувається, аби знайти спільну мову з керівниками областей та керівниками господарств, почути їх думки, виробити спільні рішення.
Неможна, приміром, повторювати негативний досвід минулих років, коли державне зерно зберігалося на не сертифікованих складах, втрачало свою якість. Коли воно безслідно зникало, і навесні ми мали кількісну нестачу. Неможна й уникати можливостей вироблення спільних позицій щодо цінової політики, обсягів, умов зберігання зернових. У нас є державне завдання створити державну зернову компанію. І вже сьогодні ми всі маємо чітко зрозуміти алгоритм ефективної роботи цієї компанії, відпрацювати режим її функціонування, знайти оптимальну форму власності, механізм управління, який дозволить цій компанії стати вагомим гравцем на внутрішньому та зовнішньому ринку.

Джерело: Інтермедіаконсалтинг

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100