реклама
Sucurity Police

реклама

Понад 50 учнів золотоніської гімназії та київського НВК №20 побували у французькому місті Аржеле-сюр-Мер, йдеться на сайті золотоніського навчального закладу.

Українці цікавилися місцевою системою навчання та специфікою французької середньої освіти, а також вдосконалювали знання французької мови. Ініціатор проекту – вчитель історії та географії Аузас Вера.

– Особисто я працював у Києві в 2010 році і прикипів серцем до людей, які живуть в Україні, – говорить Аузіс. – Отже, я звернувся до посольства Франції, до радника з питань лінгвістики, за участі якої була здійснена полегшена процедура отримання віз. Дуже радий, що відбувся цей конструктивний процес обміну досвідом, який дозволив, перш за все, повністю стерти негативні стереотипи про Україну.

Українські вчителі розповіли французам про те, що в нас шкільний учитель відповідальний за все, тоді як у Франції педагог лише виконує свої прямі обов’язки. Крім того, за їхніми словами, українські діти – більш дисципліновані.

– Шоком для всіх у Франції стало розкриття правди про особисте життя колишнього президента Віктора Януковича, людини, яка зробила з нашої країни в’язницю, – додають українці. – Зараз ми дуже хочемо, щоб наші діти сиділи за партами, ми хочемо навчати їх, а не відправляти на війну.

Візит-відповідь французької делегації до України відбудеться навесні 2015 року.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100