реклама

реклама

Дізнатися, як цікаво й читабельно писати на історичні теми, а також ознайомитися з електронним зібранням стародавніх українських географічних карт змогли черкаські журналісти завдяки компанії «Київстар» та Національній спілці журналістів України.

Минулої п’ятниці представники черкаських видань «Прочерк», «Нова Доба», «Акцент» і «Козацький край» мали можливість підвищити свою журналістську майстерність у написанні матеріалів на історичну тематику. В приміщенні київського інформагентства «RegioNews» відбувся майстер-клас, який провели колишній головний редактор газети «Киевские ведомости», керівник сайту НІА «Укрінформ» Євген Якунов, представники газети «День» Іван Сюндюков та Катерина Яковленко.

– Ми регулярно проводимо навчальні семінари та тренінги, – зазначив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, відкриваючи захід. – Адже чим вищий професіоналізм журналіста, тим він впевненіше може дивитися у майбутнє. Зважаючи на ті зміни, які відбуваються на медіа-ринку, розуміємо, що лише кваліфікований журналіст має право на перспективу.

Фото Бориса Юхна

Фото Бориса Юхна


Журналістам було представлено два підходи до написання цікавих історичних матеріалів. Якщо стиль «Киевских ведомостей» характеризується пошуком таємниць історії, цікавих ракурсів оцінки історичних подій, то газета «День» стоїть на тому, що необхідно навчитися цікаво писати на «звичайні» історичні теми. На підтвердження своєї думки журналісти «Дня» запропонували журналістам ознайомитися зі своїми проектами «Україна Incognita» й «Історія і Я», які представлені двома щотижневими газетними сторінками та окремим сайтом.

Національний телеком-оператор України «Київстар», який став меценатом поїздки до Києва, запросив черкащан і до участі в презентації проспонсорованого ним надзвичайно цікавого проекту «Vkraina», представленого в рамках IV міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».

Фото Бориса Юхна

Фото Бориса Юхна


«Vkraina» – й інтернет-сайт, і додаток до «Windows 8», у якому зібрані старовинні географічні карти України. Це – мультимедійна онлайн-презентація, створена на основі приватної колекції європейських мап XVI – XVIII ст. Андрія Осадчука, члена правління компанії «Київстар». Колекціонер надав дозвіл «Київстар» на оцифрування частини своєї колекції, яка наразі налічує близько 200 оригінальних старовинних мап. Колекція формувалася більше п’яти років, переважна більшість її предметів повернулася в Україну з Європи та США.

реклама

Коментарі  

 
+5 #4 Loki 16.04.2014 14:51
Фторая древнейшая проффессия, ничё не поделаеш. Хто закрытие комментов заказывает тот афтера артикля и танцует ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Хома 16.04.2014 14:14
Согласен с Rift. Думаю, настоящих журналистов, особенно в провинции, очень мало, они вымирают, как динозавры. В основном это обслуживающий персонал властьимущих. Кого учить? Того кто писал и пишет действительно интересные исторические материалы на Черкассчине, мы знаем. Их немного. Сомневаюсь, что именно их посылали учиться...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Oculus Rift 16.04.2014 13:24
В травме нанесенной украинскому народу за последние месяцы - вина журналистов 75%. Нет позорнее работы, чем журналистика. Тем более журналистика за американские гранты как вы вышеописанном случае.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 незнайка 16.04.2014 12:58
Не историки Сохранить для потомков память о текущих событиях Правдиво описывать происходящее
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100