реклама

реклама

Протягом січня-березня 2014 року діяльність Державної фінансової інспекції в Черкаській області та її територіальних підрозділів спрямовувалася на забезпечення належного рівня фінансово-бюджетної дисципліни в області.

Особлива увага приділялась виконанню завдань, покладених на Держфінінспекцію Законом України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», та доручень Держфінінспекції України.

Так, у І кварталі ревізії фінансово-господарської діяльності проводилися на 47 підприємствах, установах та організаціях.

За результатами контрольних заходів на 45 із них було встановлено фінансові порушення, що призвели до втрат матеріальних і фінансових ресурсів на суму 14,6 млн гривень.

Враховуючи необхідність мобілізації доходів до бюджетів усіх рівнів, Держфінінспекцією в області вживалися дієві заходи щодо відшкодування нанесених бюджетам та підприємствам, установам, організаціям збитків. Завдяки цьому забезпечено відшкодування виявлених порушень на суму 7,7 млн гривень.

До порушників фінансово-бюджетної дисципліни було застосовано низку фінансових санкцій: у 75 випадках зупинено операції з бюджетними коштами, у 13 випадках призупинено бюджетні асигнування, 3 розпорядникам зменшено бюджетні призначення/асигнування.

До правоохоронних органів передано матеріали 15 ревізій, за результатами розгляду яких розпочато 24 досудові розслідування.

За порушення фінансової дисципліни до адміністративної відповідальності притягнуто 217 посадових осіб, до дисциплінарної – 37 осіб, 3 особи звільнено із займаної посади.

Реалізуючи право на звернення до суду в інтересах держави, Держфінінспекція в області подала 15 позовів на загальну суму 487,2 тис. гривень.

За матеріалами проведених Держфінінспекцією в області контрольних заходів місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями ухвалено 29 управлінських рішень, інформують у прес-службі установи.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100