реклама

реклама

Митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук) відвідав блокпости поблизу Черкас й благословив тих, хто готовий дати опір непроханим гостям, йдеться на офіційному сайті Черкаської єпархії УПЦ Московського патріархату.

Зважаючи на останні тривожні події на Сході України, спроби іноземної та завербованої агентури дестабілізувати обстановку в інших регіонах, у тому числі в центрі, віднедавна на Черкащині силами правоохоронних органів, Правого сектору та Народної самооборони організовані блокпости на найбільш жвавих напрямках дорожнього руху.

21 квітня, прямуючи до Борисполя, митрополит Софроній зупинився на блокпостах по обидві сторони дамби на Дніпрі та поцікавився умовами перебування охоронців. Владика привітав бійців із Великоднем та передав паски, крашанки, інші продукти харчування.


А 22 квітня, по завершенні відправи в селі Костянтинівка, владика Софроній завітав до блокпосту, який несе цілодобову варту біля дамби на річці Тясмин у Смілі. Тут теж відбулася тепла розмова з людьми, котрі розуміють важливість тієї справи, за яку вони взялися на добровільних засадах. Поруч з ними – озброєні правоохоронці. Привітавши бійців блокпосту з Великоднем, владика також благословив їх пасками й крашанками.


Привернуло увагу те, що на всіх блокпостах діє суворий «сухий» закон: бійцям не дозволяється жодної краплі спиртного, навіть на Великдень.

Нагадаємо, у березні митрополит Софроній звернувся до уродженців Черкащини, які перебувають при владі в Росії, Валентини Матвієнко та Володимира Мединського із закликом служити Україні, а не «бандитові Путіну».

У відповідь російський міністр культури Мединський назвав владику Софронія «манкуртом».

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Фарисей 24.04.2014 15:12
Софроній пробує себе реабілітувати....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Нестор Іванович 23.04.2014 14:45
Владико благословіть попів московської церкви на перехід служити українському народу, а не загарбникам-окупантам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100