реклама

реклама

У найближчі місяці з місць позбавлення волі будуть звільнені близько 23 тисяч засуджених українців. У найближчі місяці на свободу вийде в півтора рази більше людей, ніж за попередньої амністії в 2011-му, коли тодішній президент Віктор Янукович «звільнив» близько 16 тисяч ув'язнених, інформує vechirka.net.


За інформацією заступника начальника управління Державної пенітенціарної служби в Черкаській області Андрія Стрижова, у списках на амністію з місць позбавлення волі подано 68 осіб, а також 250 осіб таких, які стоять на обліку у кримінально-виконавчій інспекції. Всі вони підпадають під дію Закону про амністію за формальними ознаками. Остаточно цей список буде сформовано після того, як закінчиться термін дії закону. Під час амністії 2011 році на Черкащині з місць ув'язнення вийшли 21 особа.

З місць позбавлення волі на Черкащині звільнятимуть в основній масі за ст. 3,4,6,7 «Закону про амністію».

- Основна частина амністованих відбувала покарання за ст. 185 (крадіжка), ст. 121 ч.1 (нанесення тяжких тілесних ушкоджень), ст. 309 ч.1 (вживання наркотичних засобів), ст. 286 (скоєння ДТП), ст. 190 (шахрайство), – зазначив Андрій Стрижов.

Так, зі Старобабанівської колонії №92 (м. Умань), де відбувають покарання раніше судимі, 5 квітня прибули дві особи – один засуджений за ст. 185 ч.2 ККУ (повторно здійснена крадіжка), інший – за ст. 263 ч.1. (незаконне виготовлення вогнепальної зброї). Чоловікам пощастило й один із них, підпавши під дію Закону про амністію, сидітиме удвічі менше, інший вийде на волю.

Нинішня амністія торкнеться чоловіків і жінок, які скоїли нетяжкі злочини, а також мають «пільгу» – неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, важкі  захворювання - рак чи туберкульоз, батьків, яким понад 70 років, вагітні, статус ліквідатора аварії на ЧАЕС чи ветерана бойових дій. До «пільгової» категорії також належать неповнолітні, які вчинили злочини, які не підпадають у розряд тяжких. Амністувати можуть за несплату податків, господарські порушення, зберігання наркотиків.

Прохання про амністію подають адміністрації установ, прокурор або сам засуджений. Після отримання такого ДПС готує пакет документів і передає його до суду.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #3 Лена 28.04.2014 23:54
Вот радость привалила :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Воля 28.04.2014 14:33
Нужно быть бдительнее: получше закрывать квартиры, детей не оставлять без присмотра даже у себя во вдоре, кошельки прятать подальше и тд.д Они же все будут продолжать свои грязные дела и делишки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Лейла 28.04.2014 10:02
Жесть, вже їх випускають і куди вони подадуться? Мабуть воювати на схід.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100