реклама

реклама

На Уманщині жителі села Дубова обрали сільським головою «ударівця» – Олександра Яцина. 40-річний батько трьох дітей і підприємець готовий зробить все можливе, аби жителі села жили в комфорті.

Відсутність грошей у бюджеті та безліч невирішених проблем, які накопичилися за останні роки – такий спадок отримав Олександр Яцин від будівельників «Нової Уманщини». Проте він вважає, що все можна вирішити, якщо плідно працювати.

– Перш за все ми хочемо організувати громаду, до якої будуть входити прилеглі села. Це дасть можливість значно скоротити витрати бюджетних коштів, яких і так мало, – розповів про свої плани сільський голова. – На сьогодні ми не в змозі утримувати власних юристів, нотаріусів, землемірів та інші посади, які потрібні для ведення тієї чи іншої документації. А із створенням громади ми зможемо на базі Дубової організувати пожежну охорону, відремонтувати дороги між селами та створити комунальне господарство, яке буде займатися благоустроєм сіл, водопостачанням, вивезенням сміття і упорядкуванням кладовища.

За словами Олександра Яцина, одним із перших кроків на посаді сільського голови стане повернення сільської аптеки, яку нещодавно закрили. Крім того, до кінця літа буде завершена реконструкція другого водогону. А у планах на найближчий час – проведення до села газопроводу. На сьогодні вже є підприємці, які готові допомогти коштами у підведенні газової труби.

– Ми плануємо зробити із Дубової маленьке туристичне село. У нас є чудова річка, поляна, волейбольний майданчик. До нас багато людей влітку приїжджає на відпочинок. Село може на цьому заробляти кошти, – переконаний Олександр Яцин. – Сьогодні також стоїть питання про територіально-адміністративну реформу, щоб більшість коштів, які надходять із податків та оренди землі залишалися в селі. Маю надію, що нове керівництво країни зробить для цього все можливе. І ми зможемо жити по-новому.

Про це інформує прес-служба черкаського «УДАРу».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100