реклама

реклама

Сьогодні в парку «Ювілейний» відбувся огляд-конкурс ескізного проекту храмового комплексу святого архістратига Божого Михаїла, який побудують на в’їзді в Черкаси з боку Дніпра на високому схилі.

У заході взяли участь голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко, голова Черкаської облради Валентина Коваленко. Очолив огляд митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан.


На розгляд конкурсної комісії та громадськості представлено три проекти. Перший – львівського архітектора Яреми Чурилика, стилізований під козацький храм. 

 

Другий – черкащанина Анатолія Петренка. За формою майбутній храм нагадує український герб. 


Третій – Олега Слєпцова із Києва – є зразком сучасного церковної архітектури.

 

Як повідомив «Прочерку» митрополит Іоан, сьогодні відбудеться перше засідання конкурсної комісії, яку очолює начальник управління містобудування та архітектури Черкаської ОДА Василь Дмитренко.

Відтак, приблизно два тижні триватиме громадське обговорення проекту, після чого конкурсна комісія винесе остаточне рішення.

До храмового комплексу, крім власне церкви, увійдуть музей первинної ікони, декоративно-вжиткового мистецтва та затоплених під час будівництва Кременчуцького водосховища сіл.

реклама

Коментарі  

 
-1 #20 Черкаський люд 08.06.2014 18:07
Цитую Дід Трохим:
Так на честь архистратига Михаїла вже ж є Свято-Михайлівський. Шось я не поняв: кожному патріархату - по лічному Михаїлу? А проекти... перший - якщо з пропорціями в макеті все правильно - невиправдано витягнутий, другий - просто ужос "Замок Снігової королеви", третій ніби й класика православної архітектури, ну дуже вже схожий на дєтіщє Софронія. Ну я главного не поняв: навіщо?

А "Дід Трохим" таки має здоровий глузд.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #19 78 07.06.2014 00:36
Был такой замечательный парк в городе- Первомайский назывался. Весь город любил проводить там праздники: проводы зимы, осенние выставки цветов, по дорожкам гуляли семьи с детьми, играла музыка, продавалось вкусное мороженое. Были и атракционы: колесо обзора, детская железная дорога, комната смеха, сюрприз, игротека. Теперь там тишина и мрак. Парк запущен,зато есть самый высокий в Украине храм. Только Бог не в рукотворных храмах живет. "Вы есть храм Бога живого". Оставьте парк Юбилейный городу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #18 Ричард Докинз 06.06.2014 18:32
Бородатые мужики в платьях- оставьте в покое парки и скверы!!! Кому надо помолиться - полно уже храмов... Лучше бы что-нибудь действительно полезное для города построили...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #17 Вітьок 06.06.2014 15:22
Цитую Борис:
Такого бездарного керівництва ще не було. Якщо самі дурні, хоч радників при тямі наберіть! Сором!

там і радники такі самі. До речі, а хтось знає радників ткаченка? поцікавтеся і будете здивовані, чиї там хитруни засіли :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #16 Борис 06.06.2014 15:18
Такого бездарного керівництва ще не було. Якщо самі дурні, хоч радників при тямі наберіть! Сором!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #15 марина 06.06.2014 15:09
А что у нас в городе есть компетентный архитектор? т.к. здания в Черкассах - срамота!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #14 Чукча 06.06.2014 15:01
Область за год сократилась на 9 тысяч человек... а церкви растут как на дрожжах...
"Так, збільшується кількість храмів і монастирів на нашій землі, а зла не меншає! .. Добро і зло живуть, сусідять, борються і, що найстрашніше, миряться один з одним в душах людей - ось до чого я прийшов на заході свого земного життя. Виходить якийсь вічний двигун, який я так хотів винайти в молоді роки. Світло і тінь, добро і зло - дві протилежності одного цілого, не здатні існувати одне без одного? І невже Всевишній все так і влаштував? І людству животіти вічно в такому співвідношенні?" - написав Калашников.
Нагадаємо, Михайло Калашников помер 23 грудня на 95-му році життя в реанімації клініко-діагностичного центру Удмуртії...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #13 Дід Трохим 06.06.2014 14:43
Цитую Мирза:
А що там робить клептоман Вася, хоче поживитися і на божій справі?

Навєрно собірає на нового слоніка :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #12 стабилизец 06.06.2014 14:32
Такое очучение, что люби друзи с киевским патриархатом и рыги с московским, сменяя друг друга, будут доить енто государство до скончания веков. Школы разрушаются, культовые "супермаркеты" растут как грибы. При том, что церковь пока что отделена от государства. :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #11 прогибон 06.06.2014 14:22
Ткаченко ради своего особняка в Кединой Горе готов ...............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100