реклама

реклама

Для ознайомлення з інвестиційним кліматом нашої області в Черкасах  побувала французька делегація, яку очолював Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Жак Фор. У ході візиту гості ознайомилися з культурною спадщиною Черкащини, зокрема, відвідали музей Шевченка у Каневі. Під час зустрічі були обговорені проблемні питання роботи інвесторів на території України.

– Потужні французькі компанії працюють на Черкащині більше 10 років. Вони багато чого зробили позитивного і у Звенигородському, і у Черкаському, і в інших районах області. Я щиро подякував пану Послу за те, що в області є такі інвестори. Вони дають нові робочі місця, по-господарськи займаються землею і дають потужні врожаї. Таких компаній вже сім, – зазначив Сергій Тулуб.

За словами голови ОДА, влада обговорила з гостями і проблеми, які слід вирішити для покращенні інвестиційного клімату в регіоні.

– Не все так, як хотілося. Ще багато перепон і чиновничих, і законодавчих, і корупційних, і інших. Але ми працюємо над тим, щоб їх знівелювати. Сьогоднішня наша зустріч – перший крок, а далі це будуть системні зустрічі… З паном Послом ми поставили завдання, щоб вже наступного року до нашої зустрічі кількість французьких компаній на Черкащині збільшилася до десяти, – сказав Сергій Тулуб.

У свою чергу, Посол, який у Черкасах вдруге, повідомив, що спілкування з черкащанами було цікавим, відкритим і плідним. Він зазначив, що візит в Черкаську область мав економічні і культурні підстави.

– Франція – одна з небагатьох країн в Європі, яка намагається проводити свою діяльність у тій країні, де представлені її компанії, і у культурній сфері. І це традиційно приводить нас до того, що ми цікавимося корінням тієї культури, у яку приходимо. Для України особистість Тараса Шевченка – великий спадок. Крім того, коли я був уперше в Черкасах, то помітив, що Черкаський регіон взяв свою долю в свої руки. Губернатор дав нам можливість подивитися культурну обстановку в області, – зауважив Жак Фор. – Не знаю, чи зможу я прийняти виклик губернатора і перейти від семи компаній до десяти. Але я впевнений у тому, що посольство, а також французькі компанії, що тут присутні, будуть продовжувати свої проекти.

Разом з тим, високий гість поскаржився і на проблеми, які змушені вирішувати іноземні інвестори в Україні.

– Перша перепона в роботі – бюрократія. Інколи буває дуже довго і складно отримати якісь дозволи на проекти. І в цьому плані дуже важливо розвивати хороші відносити з місцевою адміністрацією. Інші перепони для інвестора - загальний діловий клімат. Ще потрібно докласти багато зусиль, щоб прояснити юридичні вимоги для інвесторів. Також слід краще налагодити відносини між податковою та митною службами. Ще одна складність – в Україні необхідно боротися з корупцією, а також з посередниками, що намагаються заробити гроші на будь-якому проекті, – зазначив Посол.

Однак він зауважив, що вже зараз бачить прогрес у вирішенні цих питань.

– І якщо у всіх цих напрямках буде прогрес, то у самих французьких компаній буде бажання обмінюватися досвідом та розповідати одне одному, що дійсно варто приїжджати в Україну. До речі, зазначу, що незважаючи на кризу, яка була нещодавно, жодне французьке підприємство в Україні не припинило своєї діяльності, – наголосив Посол.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100